Ketten búcsúztak, egyesben már csak egy magyar maradt a gáton Ausztráliában

2024. január 16. 13:39

Fucsovics és Valkusz is nyert szettet, de végül mindketten kiestek az 1. fordulóban.

2024. január 16. 13:39

A magyarok közül Fucsovics Márton és Valkusz Máté is búcsúzott az Australian Opentől a nyílt teniszbajnokság 1. fordulójában. A világranglistán 70. magyar játékos a bolgár Grigor Dimitrov ellen jól kezdett, rögtön elvette ellenfele adogatását, majd egy újabb brék után 5:2-nél a szettért szerválhatott, amelyet végül 6:4-re meg is nyert. Négy szettben azonban végül szenvedett vereséget.

„Az előző meccsemen, Brisbane-ben kialakult egy csípősérülés nálam, múlt héten csináltunk egy MRI-t, és kiderült, hogy egy kis szakadás van a csípőmben.

Pár napig egyáltalán nem edzettem és utána sem tudtam rendes edzésmunkát végezni, úgyhogy ez rányomta a bélyegét az Australian Openemre”

– majd az M1 aktuális csatornának elárulta: fájdalomcsillapítóval játszott, ezért csak a második szett végén kezdte érezni a sérülését, de a nagyobb gondot a meleg okozta számára, ezzel nagyon küzdött.

Fucsovics Márton azt mondta, hogy a sérülése ellenére Marozsán Fábiánnal elindul Melbourne-ben párosban, várhatóan csütörtökön mutatkoznak majd be.

A magyar teniszválogatott február 2-3-án Tatabányán fogadja a németeket Davis Kupa-selejtezőn, Fucsovics ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: reméli, hogy pár héten belül újra százszázalékos lesz, és mindenképpen szeretne játszani hazai közönség előtt.

Valkusz Máté első ellenfele a főtáblán a hazai pályán szereplő Max Purcell volt, aki 45. az ATP-rangsorban, és még soha nem jutott túl az első fordulón hazája GS-viadalán, ugyanakkor 2022-ben párosban megnyerte a wimbledoni bajnokságot. Az első összecsapásukon Valkusz nagyszerű játékkal, 31 perc alatt 6:3-ra nyerte a nyitó szettet. A folytatásban azonban Fucsovicshoz hasonlóan alulmaradt ellenfelével szemben.

„Fáj a vereség, mert úgy érzem, hogy ez a meccs nyerhető volt. Úgy érzem, nem tudtam olyan felszabadultan teniszezni, ahogy azt elképzeltem.

Végig remegő kézzel játszottam, ami nem jellemző rám.

Rengeteg hibát ütöttem annak ellenére, hogy szett- és brékelőnyöm volt. Fizikailag elfáradtam, a lábam nem vitt, a negyedik szett végére már kis görcs is jelentkezett” – nyilatkozott a magyar szövetség Facebook-oldalán a 25 éves játékos.

A magyarok közül a férfi egyesek versenyében már csak a Francisco Cerunodlo ellen meccselő Marozsán Fábiánnak szurkolhatunk.

Fotó: Lillian Suwanrumpha/AFP

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. január 16. 14:51
A korábbi kerékpárversenyző, Eisenkrammer Károly fegyelmi vizsgálatot indított a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) ellen, mert állítása szerint az egyik magyar versenyzőt, Szalontay Sándort magára hagyták a hollandiai pályakerékpáros Európa-bajnokságon. 15:47-kor kezdődtek a sprint futamok a legjobb 8 közé jutásért. Ekkor már azonban nem volt a csarnokban sem a magyar szakágvezető, sem az edző, sem a szerelő. Szalontay Sándort egy lengyel edző indította a futamában a közpénzen kiküldött a magyar szakvezetés távollétében. Talán gyémántot vagy aranyat mentek (közpénzen) vásárolni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!