Horroráron vett luxusvillát Dubajban Cristiano Ronaldo

2024. január 09. 12:25

Az Egyesült Arab Emírségek kirakatvárosában, a milliárdosok szigetén fektetett be egy új álomotthonba a portugál világklasszis futballista. Forintban több mint 9 milliárdot ér a fényűző tengerparti ingatlan.

2024. január 09. 12:25
null

Dubaj már jó ideje a világ ismert és kevésbé ismert milliárdosainak kedvenc befektetési terepe. Hozzájuk csatlakozott most Cristiano Ronaldo is, aki a pálma alakú Palm Jumeirah-n, a szupergazdagok szigetén vásárolt egy villát – áll a Bloomberg beszámolójában. 

Az ötszörös aranylabdás 21 millió fontot (9,2 milliárd forint) fizetett a fényűző tengerparti ingatlanért.

Horror pénz – mondhatnánk, de az Európa-bajnok labdarúgónak ez nem túl nagy kiadás, hiszen a szaúdi Al-Nassrnél évi 175 millió fontot (76,9 milliárd Ft) a fizetése.

Luxussziget

A mesterséges Jumeirah Bay szigetcsoport a jómódú szaúdiak, izraeliek, indiaiak és oroszok pihenőbázisa. A zárt, csikóhal alakú szigeten Ronaldónak olyan szomszédai lesznek, mint az izraeli szerencsejáték-mágnás, Teddy Sagi, Mohammed Abdul Latif Jameel szaúdi milliárdos, Andrej Szkocs orosz milliárdos, vagy Isabel dos Santos, az egykori angolai diktátor, José Eduardo dos Santos legidősebb gyermeke. Amúgy az Egyesült Arab Emírségeken belül is itt a legmagasabb a szupergazdagok „koncentrációja”. A zárt közösségben menő fine dining éttermek, tengerparti szórakozóhelyek, a Bulgari Resort Dubai, az olasz divatház fényűző szállodája és egy jachtklub is van.

A portugál világklasszis luxuslakása a világ legmagasabb épületére, a 828 méteres Burdzs Kalifára néz, s valamikor az év elején készült el teljesen – ennyit sikerült kiderítenie a lapnak, de pontos információi egyelőre nincsenek a házáról. Az viszont biztos, hogy Ronaldónak nem kell sokat utaznia a kedvesével, Georgina Rodríguezzel és öt gyermekével bármikor könnyedén és viszonylag gyorsan átugorhat majd az új villájába Rijádból, Dubaj ugyanis mindössze kétórás repülőútra van a szaúdi fővárostól. 

A 38 éves csatár egyébként elképesztő ingatlanportfólióval rendelkezik: Madeira szigetén, Lisszabonban, Manchesterben, Torinóban, Marbellán és Madridban is vannak villái, luxuslakásai.

Sikeres év

Úgy tűnik, Ronaldo képességei egyelőre nem kopnak. A veterán klasszis tavaly összesen 54 gólt szerezett (44-et a klubjában, 10-et a válogatottban). Az IFFHS statisztikái szerint 2023-ban ő szerezte a legtöbb találatot a világon.

Nem tervezem, hogy abbahagyom, folytatni fogom a karrierem, mivel jól érzem magam, s boldoggá tesz még mindig a játék. Az új évben is megpróbálok ugyanolyan eredményesen játszani, mint tavaly. Örülök, hogy ide igazoltam. A legfontosabb, hogy fejlődjön a liga, amelyre most már az egész világ odafigyel” – nyilatkozta az elmúlt évről Ronaldo.

Fotó: Yasser Bakhsh/Getty Images


 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. január 09. 18:58
Megérdemli, hiszen lassan negyven éves! Ennyi idősen ki ne venne magának egy ilyen kis nyaralót?
KBA98
2024. január 09. 16:48
..és? Kinek mi köze hozzá?
szintetikus
2024. január 09. 16:30 Szerkesztve
ennyit simán összetenderezett a lölő tiborc tandem egy hét alatt XDD
nemecsek-3
2024. január 09. 16:05 Szerkesztve
Hülye mandi még mindig tolja a túlfűtött idióta bulvárcímeit. Mártha mennyiért veszi a Miami Beach ingatlanjait, úgy, hogy annyi erőfeszítést nem tesz az összesbe mint Ronaldo fél edzésnapján
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!