Ezt látnia kell! Itt lesz a magyar csapat főhadiszállása

2024. január 12. 16:54

A nyári Európa-bajnokság idején semmit nem bíz a véletlenre a Magyar Labdarúgó Szövetség.

2024. január 12. 16:54
null

A csoportellenfelek (Svájc, Németország, Skócia) és a helyszínek (Köln, Stuttgart) immár arra is fény derült, hogy hol lakik majd Marco Rossi csapata a kontinensviadal idején. Gondolhatnánk, hogy az említett városok egyik fényűző szállodájában, ám nem, sokkal inkább kívül eső, nyugodt környezetben készülnek majd a mérkőzésekre Szoboszlai Dominikék. Az MLSZ most közzé tette, hogy döntés és megállapodás is született arról, hogy a csapat a Bajorország nyugati részén, a német-osztrák határhoz közeli Weiler im Allgäu településen (egyes térképeken Weiler-Simmerberg) alakítja ki főhadiszállását az Európa-bajnokság idejére.

A helyszínt az UEFA ajánlására választotta a válogatott szakmai stábja és az MLSZ, ráadásul a kontinentális szövetség által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is. 

Az elsődleges szempont azonban természetesen ezúttal is a zavartalan és minél profibb, kompromisszummentes felkészülési feltételek biztosítása volt. 

Weiler im Allgäu első ránézésre ugyan távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől, ám Stuttgarttól mindössze kétórányi autóútra van, ami még mindig kevesebb utazást jelent, mintha a csapat repülővel utazna bárhova, hiszen a reptérre történő eljutást, a csomagok feladását, a repülést, a csomagok felvételét, majd a hotelbe történő eljutást összeadva minden esetben ennél hosszabb időbe telne eljutni egy mérkőzés helyszínére” – olvasható a szövetség közleményében.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: AFP/Felix Kaestle

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!