Hivatalos: Szoboszlai Dominik a Liverpool játékosa!

2023. július 02. 17:32

A magyar válogatott csapatkapitánya már nyilatkozott is új klubjáról.

2023. július 02. 17:32
null

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt. A 22 éves középpályás klubváltásáról a nagy múltú angol klub közösségi oldala számolt be vasárnap délután. A játékosnak a 8-as lesz a mezszáma.   

„Élveztem az elmúlt pár napot itt, várom, hogy mindenkit jobban megismerhessek. Az előző három-négy nap nagyon hosszú volt, nem volt egyszerű. De végül is itt vagyok, boldog vagyok és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát. A Liverpool nagy múltú klub, nagyszerű játékosokkal, jó edzővel, minden remek. Számomra ez volt a tökéletes következő lépés. A szurkolók, a stadion, minden nagyon jó” – idézte az egyesület honlapja Szoboszlait.  

Szoboszlait 2026-ig kötötte szerződés a lipcseiekhez, és bár korábban a Newcastle United érdeklődéséről is lehetett olvasni, végül a Liverpool lett a befutó.  A sajtó szerint a középpályás kivásárlási ára 70 millió euró (26 milliárd forint) volt – magyar futballistáért még soha nem adtak ekkora összeget.   

A Premier League-ben legutóbb ötödik Liverpool azok után jelentette be a leigazolását, hogy a játékos átesett a szokásos orvosi vizsgálatokon. A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, 19-szeres angol bajnok Liverpoolnak – amely a következő idényben az Európa-ligában szerepelhet majd – az argentinokkal világbajnok Alexis MacAllister után Szoboszlai a második nyári szerzeménye.

(MTI) 

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2023. július 02. 20:42
Gratulálok és sok sikert a Poolban Dominiknak!
BossN
2023. július 02. 19:51
Isten segítse, tanuljon, fejlődjön, hozzon dicsőséget Magyarországnak.
1dollar
2023. július 02. 19:34
Mandi! Engem a Munka Törvénykönyve jobban érdekelne. Szagértő elmagyarázná?
alter_ego
2023. július 02. 18:51
Ha apám ezt megérhette volna! Nagy focidrukker volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!