„Megváltoztatta az Egyesült Államokat” – mutatjuk, ki lett az év sportolója a Time magazinnál

2023. december 06. 09:14

A lap azt írta, az argentin játékos megcsinálta azt, ami eddig lehetetlennek bizonyult: futballországgá változtatta az Egyesült Államokat.

2023. december 06. 09:14
MESSI, Lionel

Lionel Messit választotta meg a Time magazin az idei év sportolójának.

A nyolcszoros aranylabdás futballista kulcsszerepet játszott az argentin válogatott tavaly decemberi vb-sikerében, amikor a döntőben tizenegyesekkel legyőzte a címvédő Franciaországot. Ezt követően az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságot (MLS) választotta és az Inter Miamiba igazolt, emelve az MLS nézettségét és színvonalát – áll az indoklásban.

Messi miatt hatalmas érdeklődés övezi a Miami mérkőzéseit, a szurkolók pedig felvásárolták az összes nevével ellátott mezt.

„Messi megcsinálta azt, ami eddig lehetetlennek bizonyult: futballországgá változtatta az Egyesült Államokat” – írta róla a Time magazin. Korábban Simone Biles tornász, LeBrown James kosárlabdázó és az amerikai női labdarúgó-válogatott érdemelte ki a hetilapnál év sportolója címét.

(MTI)

Nyitókép: Lionel Messi világbajnok argentin labdarúgó, az Inter Miami új sztárjátékosa bemutatkozik a klub stadionjában, a floridai Fort Lauderdale-ben 2023. július 16-án. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. december 06. 09:58
Már azt hittem, hogy megint egy nővé maszkírozott buzit választanak meg az év sportolójának...
remi
2023. december 06. 09:53
"megcsinálta azt, ami eddig lehetetlennek bizonyult: futballországgá változtatta az Egyesült Államokat” Nem ártana felvenni egy írástudó firkászt a mandinerhez. Usákia ezidáig "futballország" volt és még egy darabig az marad, azt viszont tudni kell, hogy az exponenciálisan bővülő spanyolajkú lakosság soha nem szerette a futballt, mármint azt a sportágat, amit a us englisben annak hívnak, mindigis a "soccer" volt körükben a népszerű és ahogy egyre többen lesznek (évente milliós bővülésről beszélünk!!!!) a spanyolajkúak úgy lesz usákia futballországból soccerország.
Gullwing
2023. december 06. 09:18
Komoly ország komoly történelemmel....persze ahol hitler vagy sztálin lehetett az év embere.🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!