Csányi Sándor: Most azt kell minimális célnak kitűzni, hogy továbbjussunk a csoportból

2023. december 02. 22:12

„Valóban úgy tűnik, hogy stabil bázisra épül a válogatott, jó szakvezetéssel” – mondta az MLSZ elnöke.

2023. december 02. 22:12

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke minimális célnak a csoportból való továbbjutást nevezte meg a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon, miután a válogatott a házigazda németeket, illetve a skótokat és a svájciakat kapta ellenfélül a szombati sorsoláson.

„Az a legfontosabb, hogy itt vagyunk és egyenes ágon kijutottunk, mert a korábbi Eb-selejtezőkön vigaszágon, pótselejtezőkön harcoltuk ki a részvételt. Így több idő van felkészülni.

A sorsolás az olyan, hogy lehetett volna jobb és rosszabb is.

Én bízom benne, hogy a szakemberek meg fogják oldani a feladatot, hogy továbbjussunk a csoportból” – fogalmazott a helyszínen, Hamburgban a sportvezető az M4 Sportnak.

Jó előjelek

Az MLSZ-elnök elárulta: az egyik „nagy” válogatott szövetségi kapitánya azt mondta neki, a magyar együttes abba a helyzetbe került, hogy jobban kell félni tőle, mint neki az ellenfelektől.

„Ezzel arra utalt, hogy sok meglepetést okoztunk az elmúlt években. Remélem, ez a pozitív sorozat folytatódik az Eb-n is. Valóban úgy tűnik, hogy stabil bázisra épül a válogatott, jó szakvezetéssel. A szövetség minden lehetőséget biztosít, hogy alaposan és jól felkészüljön a csapat” – mondta Csányi, aki a célkitűzést illetően egyértelmű iránymutatást adott: „A selejtezők előtt és alatt azt mondtam, az már alapkövetelmény, hogy kijussunk. Ezt elértük.

Most azt kell minimális célnak kitűzni, hogy továbbjussunk a csoportból, aztán meglátjuk.”

Az A csoportban Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a házigazda németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán. A csoportokból az első kettő biztosan továbbjut, a hat csoportharmadikból pedig a legjobb négy folytathatja az Eb nyolcaddöntőjében.

A németországi Európa-bajnokságot június 14. és július 14. között tíz német városban - Hamburgban, Berlinben, Münchenben, Dortmundban, Kölnben, Stuttgartban, Düsseldorfban, Frankfurtban, Lipcsében és Gelsenkirchenben – rendezik, a döntőnek a berlini Olimpiai Stadion ad otthont.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Szecsődi Balázs

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!