Álom és álomhatár – Miről álmodik még egy magyar válogatott focista 33 esztendősen?

2023. december 26. 16:00

Barcstól Pécsen át az ország legnépszerűbb és legsikeresebb klubjába vezetett az útja, ami még tartogathat szép élményeket, sikereket.

2023. december 26. 16:00
Dibusz Dénes; Király Gábor; Fiola Attila; Dibusz Dénes
P. Fülöp Gábor

Elnyűhetetlen és még mindig előre lépne. Dibusz Dénes, a Ferencváros és a magyar labdarúgó-válogatott jelenlegi első számú kapusa az új esztendőben eléri az 500 mérkőzéses álomhatárt. A krisztusi korba lépett, posztjából és állapotából adódóan még hosszú éveken át a legmagasabb szinten bevethető labdarúgó kiváló esztendőt zárt. Egyúttal felettébb megterhelőt.

A pécsi szerepléseit is beleszámolva 493 felnőtt tétmérkőzésnél (356 NB I-esnél) jár a szurkolók körében is népszerű „Dini, aki 2014 óta a Fradi játékosa, gyakorlatilag a rekordbajnok zöld-fehérek újkori sikerkorszakának ikonikus alakja lett. 6-szoros magyar bajnok, 4-szeres kupagyőztes, a nemzetközi kupasorozatos rendszeres szereplője. Többek között Lionel Messivel és Cristiano Ronaldoval is farkasszemet nézett. Ebben a naptári évben például számításaink szerint 58-szor lépett pályára, ami nemzetközi mércével is kiemelkedő mutató. Mindössze 2 NB I-es találkozót és 2 MK-meccset mulasztott.

„Szép nagy számok. Most már 33 éves vagyok, bő évtizedes felnőtt pályafutás van mögöttem. 

Tényleg nagyon sok mérkőzésen szerepeltem, azért remélem, még nem a végénél járok és még tudom gyarapítani a számokat. 

A Fradival és a válogatottal is még nagyobb sikereket szeretnék elérni az elkövetkezendő években” – fogalmazott a Mandiner felvetésére a kapus.

DIBUSZ Dénes
Budapest, 2023. november 19. Dibusz Dénes, a magyar válogatott kapusa (k) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsőként jutott ki a németországi Eb-re
MTI/Hegedüs Róbert

Dibusz Dénes védte 2023-ban mind a 10 fellépésén a Szoboszlai Dominik fémjelezte magyar válogatott kapuját, kiválóan, közmegelégedésre. A megbízható teljesítményen túl káprázatos bravúrokkal járult hozzá például a szerbek oda-vissza legyőzéséhez, a Montenegró elleni egy akcióból bemutatott 4 védése – amely után trófeaként emelte a magasba a szurkolók felé a labdát mint zsákmányt – felejthetetlen. Eddig 34-szer szerepelt a nemzeti csapatban, amelyben 2014-ben Dárdai Pál irányítása alatt debütált és azóta minden évben legalább egyszer játszott is. Az eddigi rekordja a 2021-es 7 fellépés volt. A harmadik Európa-bajnokságára készül, ellenben először léphet ténylegesen pályára. Ez lenne a csúcs számára címeres mezben?

„Igen, nagyon nagyszerű dolog lenne! Ez volt az első olyan selejtező-sorozat, amelyen a legnagyobb részt vállaltam a kijutásból. Boldog lennék, ha pályára is léphetnék. Istenigazából sose gondoltam azt gyerekként, hogy akár csak két Eb-n is ott lehetek a keretben. Ez is felülmúlta a várakozásaimat, de ha már itt az esély, akkor az lenne az igazi, ha játszhatnék is a németországi tornán”

 – mondta lapunknak.

Ezt is ajánljuk a témában

Végh Zoltán lépett pályára legtöbbször NB I-es bajnokin, 1989 és 2012 között 570 alkalommal játszott a magyar bajnokságban. A kapus rekordja megdönthetetlennek tűnik. A 25-szörös magyar válogatott kapus a Veszprém csapatában kezdte a pályafutását, majd Győrbe igazolt, ahol több mint 100-szor lépett a pályára. A legtöbb meccsét az MTK-ban játszotta. 2003-ban igazolta le őt a fővárosi klub a Videotontól és 2009-ig, 180 mérkőzésen erősítette a csapatot, 2008-ban pedig a bajnoki cím is összejött neki.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!