Továbbjutott az EKL-ben a Fradi! – Ferencváros – Fiorentina: 1-1

2023. december 14. 18:38

A döntetlennel veretlenül, csoportmásodikként jutott tovább a Ferencváros az Európai Konferencia Ligában a firenzei együttes elleni zárómérkőzésen.

2023. december 14. 18:38
Budapest, 2023. december 14.
Varga Barnabás (b), a Ferencváros, valamint Fabiano Parisi, a Fiorentina játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Fiorentina mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én.
MTI/Kovács Tamás
Pálfy Dániel Ábel

Küzdelmes mérkőzésen jutott tovább az Európai Konferencia Ligában a Ferencváros, miután a Groupama Arénában 1-1-es döntetlent játszott az olasz Fiorentina ellen. Ezzel a Fradi magyar rekordot állított fel, hiszen első hazai csapatként jutott tovább egymást követő két évben valamelyik európai kupasorozatban. 

Órási ünneplés kezdődik a stadionban, a Fradi játékosai a szurkolókkal együtt örülnek a továbbjutásnak. Egy hanggránát akkorát durran, hogy még az egyébként nem ijedős Dibusz is meglepett arcot vág. Taps, éljenzés, szűnni nem akaró éneklés tölti meg a Groupama Arénát, Abu Fani is odaadja a mezét egy szurkolónak. Dibusz biztatja a szurkolókat, akik vastapssal és a RIA-RIA-HUNGÁRIA! skandálásával búcsúznak a játékosoktól. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kubatov: Ez az eredmény minket igazol!

A Fiorentina elleni döntetlennel a Ferencváros továbbjutott az EKL-ben. Hajnal Tamás sportigazgató kijelentette, nem szeretnének itt megállni, mert úgy érzi, bárkivel is kerülnek szembe, van esélyük.

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetik meg:

90+3. perc: VÉGE, a jáétékvezető lefújja. Továbbjut a Ferencváros. 

90+2. perc: Ikoné cselez befelé, de nem engedik lőni. 

90+1. perc: 3 perccet hosszabbít a bíró. 

90. perc: Ikoné lő, de blokkol a Ferencváros. 

89. perc: Mackreckis szerez labdát középen, de el is veszíti. Abu Fani azonban visszaszerzi, de szabálytalanul. 

88. perc: Abu Fani menne el a szélen, Ranieri becsúszva elkaszálja, de nem kap szabadrúgást a Ferencváros. 

87. perc: Abu Fani lába görcsölt be.  

85. perc: A Fiorentina saját térfelén passzolgat. Támadásba lendülnek, ám a Fradi labdát szerez. 

83. perc: Nzola szabálytalanul szerez labdát, ugyanis betámaszt Anebának, Cissé kirúgja ugyan előle, de addigra már lefújja a játékvezető.   

79. perc: CSERÉL a Ferencváros. Kettőt is, Katona helyére Besic, Esiti helyett pedig Ben Romdhane érkezik. 

78. perc: Nzola kicsit kiszorítva lő a tizaenhatoson belülről, de nem találja el a kaput. 

76. perc: A másik mérkőzésen két góllal vezet a Genk, így a Fradinak nagyon kell a döntetlen a továbbjutáshoz. 

74. perc: GÓL! A Fiorentina szögletét követően egy lefejelt labdába Ranieri tette bele jól a lábát. Ferencváros – Fiorentina: 1-1.

73. perc: Egy beívelést követően Nzola fejel középre, de Cissé kicsúsztatja.

72. perc: Szögletet rúg a Fiorentina, de Abu Fani kifejeli. 

71. Lisztes kap hosszú labdát a balszélen, de les miatt megállítja a játékot a bíró. 

70. perc: Dibusz kirúgását Lisztes csúzstatja tovább, de a firenzei csapaté lesz a labda. 

67. perc: Abu Fani szöglete hosszú. CSERE a Ferencvárosnál: Eldar Civic helyett Botka Endre érkezik

64. perc: Marquinhos kívülről megelőzi az emberét, majd a keresztbe futó katonához passzolt, aki beadás helyett kapura rúgja, de Christensen véd. szöglet.  

62. perc: KETTŐS CSERE a firenzeieknél, Brekalo helyére Kouamé, Mandragora helyett pedig Nzola jött. 

59. perc: SÁRGA LAP – Cissé kinyújtott karral lép be a Fiorentina játékosa elé, taktikai szabálytalanságot követett el a bíró szerint. 

58. perc:  CSERE a Ferencvárosnál, Varga Barnát Ifjabb Lisztes Krisztián váltja. A csoport másik mérkőzésén megint gólt szerzett az emberhátrányban játszó Genk. 

57. perc: Marquinhost indítják, Christensen elcsúszik, de végül menteni tud a brazil szélső elől. 

55. perc: Ez közel volt! A szögletet követően Milenkovics fejese a bal kapufa tövénél hagyja el a pályát. 

54. perc: A Fiorentina rúghat szabadrúgást, a lepasszolt labdával Ikoné fut el a szélen, de Varga visszaér és szögletre ment. 

52. perc: Marquinhos megy el a balszélen és szépen ad középre, de a védelem kirúgja a labdát a tizenhatosról.   

51. perc: Varga Barnabás nagyon fáradtnak tűnik, valószínűleg cserélni fog a Ferencváros. 

48. perc: GÓÓÓL! Vezet a Fradi! Marquinhos elől pont Abu Fani elé rúgja a labdát az olasz hátvéd. Az izraeli középpályás a tizenhatos bal sarkánál betör, és középre játszik, ahol Zachariassen érkezik, és 5 méterről bekotorja a labdát. 

47. perc: Varga Barna megy el a jobbszélen és játszik középre, de kirúgja a védelem.

46. perc: Mindjárt kezdődik a második félidő. A Ferencváros változatlan felállásban érkezik, de a pálya szélén Botka Endre, Ben Romdhane és Lisztes Krisztián melegít, ami arra utal, hogy Sztankovics változtatásra készül.  

A csoport állása jelenleg: 

1. Fiorentina63313–  5  +812
2. FERENCVÁROS624  8–  5  +3  10
3. Genk6231  7–  5  +2  9
4. Csukaricski65  2–14–12  0
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA

A Fradi egyelőre továbbjutó helyen. 

  • Amennyiben a Ferencváros győzne a mérkőzésen, csoportelsőként jut tovább. 
  • Amennyiben döntetlenre végeznek a felek, a Fradi csoportmásodikként jut tovább.
  • Amennyiben a magyar klub vereséget szenved, de a Genk hazai pályán nem győzi le a Csukaricski, a Fradi csoportmásodikként jut tovább.
  • Amennyiben a Ferencváros vereséget szenved, a Genk pedig minimum két góllal legyőzi a Csukaricskit, a magyar együttes kiesik az Európai Konferencia Ligából.  

45+2. perc: Luis Godinho nem hosszabbít, pontosan lefújja az első játékrészt. Ferencváros – Fiorentina a félidőben: 0-0.

45+1. perc: 2 perc hosszabbítás következik – meglepően kevés ahhoz képest, hogy mennyit állt a játék. Varga egyedül próbál elmenni a szélen de elnyomják a védők. 

45. perc: Mackreckis beadását követően Marquinhos fejel kapura, pontosabban Christensen kezébe. 

41. perc: Köszönetet mondhat Ikonénak a Fradi, a firenzei támadó ugyanis egy kiváló indítással egyedül mehetett volna kapura, ám nem tudta átvenni a labdát. 

39. perc: A szabadrúgáskombinációt követően Ikoné fut be Dibusz kapuja elé, de nem éri el a labdát, amely elhagyja a játékteret. 

38. perc: Civic gyakorlatilag felmászik az ellenfél hátára, nagyjából 30 méterről lőhetett szabadrúgást a firenzei együttes.  

37. perc: Többet támad most a Fradi, de az ellenfél egy hazaadást követően magasan letámadva labdát szerez.

36. perc: Jól passzolgat a Fradi az ellenfél tizenhatosánél, majd közelről Varga próbálkozik, de Christensen megint a helyén volt. 

A csoport másik mérkőzésén kiállítottak egy játékost a Genktől, a Csukaricski pedig kapust cserélt. 

35. perc: A kipattanót Civic lövi rá megint éles szögből, ám a dán kapus megint védeni tud. 

34. perc: GÓLHELYZET! Civic elmegy a szélen, lapos passzát követően Katona 16 méterről lőhet kapura, de Christensen óriásit véd!

33. perc: A szabadrúgást követően a Fiorentina lőtt kapura, de fölészállt a labda. 

32. perc Civic rángatja az ellenfél mezét, a bíró szabadot ítél, majd Milenkovic reklamálásának hatására kioszt egy a sárga lapot – Milenkovicsnak, aki ennek nagyon nem örül. 

31. perc: Marquinhos felé az ívelés, ám a tizenhatos vonalánál a levegőben ment előle a Fiorentina hátvédje. 

30. perc: Cissé szépen indul meg kifelé a saját tizenhatosáról, ám az ellenfél középpályása kibillenti az egyensúlyából. A szabadrúgásból azonban nem profitál a Fradi, megint az ellenfél támadhat. 
28. perc: Abu Fani szabadrúgása rövid, jöhetne az ellenfél, de az izraeli válogatott középpályás befutása után Parisi eljátssza, hogy felrúgták. Szabad kifelé. 

27. perc: Varga szalad be hátulról Milenkovic elé, aki nem szándékosan de rálép a magyar csatár lábára. Szabadrúgás a Fradinak.  

23. perc: Varga érkezne egy indításra, de Christensen elrúgja előle a labdát. 

21. perc: Szögletet rúg a Fiorentina, ám Katona megszerzi, és ügyesen kihozza a labdát. Eközben a csoport másik mérkőzésén a Genk vezetést szerzett a Csukaricski ellen. 

19. perc: CSERE – a sérült Nico Gonzálezt le kellett vinni a pályáról, a helyére Jonathan Ikoné érkezik. 

16. perc: Nico González súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a combhajlító izmát fájlalja, és cserét kér. Ápolás következik. 

14. perc: Abu Fani szabálytalankodik a félpályánál, a Fiorentina szabadrúgását követően azonban a Fradi megszerzi a labdát. 
12. perc: A Fiorentina egyértelművé tette, hogy nem a döntetlenre játszik, a Fradi kontrákkal próbálkozik, de egyelőre egyetlen kapuralövése sem volt a zöld-fehéreknek. 
10. perc SÁRGA LAP buktatásért, Mandragora kapja. Brekalo ad be a jobbszélről Dibusz kapuja elé, de Aneba becsúszva szögletre ment. 
9. perc: Megzavarodott kissé a védelem, de a Fiorentina középre tartó lövését Dibusz Dénes védeni tudja. 

8. perc: Veszélyes játékot játszik a Ferencváros kissé összekeveredett védelme. Cissé asaját tizenhatosának közepére passzol, ahol Civic majdnem elveszíti a labdát. 

7. perc: Gonzalez lép oda Zachariassennek a középpályán középről jöhet a Fradi, de sárga nincs. 

5. perc: Először a balszélen támad a Fradi, majd a fordítás után jobbról próbál beadni Mackreckis, de gyenge próbálkozása az ellenfél kapusának kezében köt ki.

4. perc: Szabálytalankodik a Ferencváros védelme, szabadrúgás az ellenfélnek. 

3. perc: Óriási a hangulat a stadionban, a szurkolók tényleg kitesznek magukért. 

2. perc: A balszélen felfutó Marquinhos beívelése nem jut el Varga Barnabáshoz, mert kifejeli a védelem. 

„Kezdődik a pokoli színjáték” – olvasható a ferencvárosi ultrák óriási molinóján – a zöld-fehér szurkolók rendesen megalapozzák a hangulatot a stadionban. Vajon tényleg lesz-e a hazai pályának előnye?

A csoportelsőség a tét a Ferencváros – Fiorentina Európai Konferencia-liga mérkőzésen csütörtökön a Groupama Arénában. A zöld fehérek egy döntetlennel is bebiztosíthatják a helyüket a tavaszi folytatásra, de a biztos továbbjutása tudatában érkező firenzei klub biztosan nem fogja könnyen adni magát. A két csapat első mérkőzése október elején 2–2 lett, az olaszok kétgólos hátrányból álltak fel az utolsó pillanatokban.

2023. december 14. 18:45 Ferencváros–Fiorentina (olasz) (Tv: M4 Sport)

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna. 

Játékvezető: Luis Godinho (portugál)

Nézőszám: 20 657 

FTC: Dibusz – Makreckis, Aaneba, I. Cissé, Civic – Abu Fani, Esiti – Katona B., Zachariassen, Marquinhos – Varga Barnabás. Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Fiorentina: O. Christensen – Kayode, Milenkovics, Ranieri, Parisi – Mandragora, Maxime Lopez, Barák – N. González, Beltrán, Brekalo. Vezetőedző: Vincenzo Italiano 

1. Fiorentina53213–  5  +811
2. FERENCVÁROS523  8–  5  +3  9
3. Genk5131  6–  5  +1  6
4. Csukaricski55  2–14–12  0
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA

 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. december 14. 22:46
Nem Fradi...3 magyar kezdéskor.
ekeke1
2023. december 14. 22:10
Na legalább ennyi öröm jutott mára... És hogy az ellendrukkerek közül néhányan megintcsak megpukkadtak,az ráadás.
Halder_1899
2023. december 14. 21:56
Amikor a Bl első selejtező körében kiestünk, nem hittem volna, hogy utána már nem kapunk ki senkitől és veretlenek maradunk. Viszont kemény február lesz, 9 meccs egy hónap, remélem a bajnokság nem lesz veszélyben. Szép volt fiúk ! Hajrá Fradi !!
galancza-2
2023. december 14. 21:38
A magyar játékosok,szakik 99%-a sokkal zsoldosabb,mint a Fradi külföldi játékosai,edzői. A Fradi külföld játékosai,edzőii sokkal jobban küzdenek a Fradiért,mint a többi magyar csapat hazai játékosai,szakijai. A Kecskemét kiesett egy lett csapattól,a ZTE-nek semmi esélye nem volt az Eszék ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!