Hatalmas pénz ütheti Szoboszlai markát az Eb-ért, nyilatkozott az MLSZ

2023. november 24. 15:48

Elárulta a Magyar Labdarúgó-szövetség, hogy mennyit kaphatnak a játékosok.

2023. november 24. 15:48
NAGY Ádám; SZOBOSZLAI Dominik

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Szoboszlaiék azért, hogy kijutottak az Eb-re, 3,6 milliárd forintot kerestek

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) pedig most elárulta, hogyan osztja el ezt a tekintélyes összeget. A játékosok átlagban 37 milliót kaphatnak, de Szoboszlai például átlag feletti díjazásban részesülhet.

Az MLSZ a 3,6 milliárd forint 35 százalékát, azaz 1,26 milliárdot oszt szét az Eb-selejtezőkön részt vevő játékosok között. 

Összesen 34 futballista volt kerettag a kvalifikáció alatt, így átlagosan fejenként 37 millió forintot kapna mindenki. 

Jó esély van rá azonban a lap szerint, hogy az MLSZ a pályára lépések arányában eltérhet ettől az átlagtól, hiszen hatan egy percet sem futballoztak, míg hárman – Szoboszlai Dominik, Dibusz Dénes, Szalai Attila – az összes percet a pályán töltötték. Nehéz elképzelni viszont, hogy Szoboszlainál bárki is többet kapjon.

Marco Rossi is kap majd, a szakmai stáb 15 százalékra, vagyis 540 millió forintra jogosult, amiből nyilván Marco Rossi markolhatja a legnagyobbat szövetségi kapitányként.

A bevétel 35 százalékát (szintén 1,26 milliárdot) a jövő évi Eb költségeire teszi félre az MLSZ, a maradék 15 százalékot, tehát újabb 540 millió forintot pedig az utánpótlásra fordítja.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sztrovacsek
2023. november 24. 18:57
Nem sajnálom tőlük, de ha nekem még egyszer azt mondja a riporter valamelyik meccs kapcsán hogy a játékosok túl vannak terhelve, "belebaszom a kis baltát a Tv-be." Ennyiért napi nyolc órában is focizhatnának. szerintem
Takagi
2023. november 24. 18:20
Megerdemli ő is és a többiek is. Hajrá fiúk!
fatman
2023. november 24. 18:16
a kommunizmust is az irigység tartotta fenn, ideig-óráig...
gyaloggos
2023. november 24. 18:00
szintetikus! AZ UEFA adja !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!