Dejan Sztankovics elárulta, miért gratulált a játékosainak az elmaradt győzelem ellenére

2023. november 09. 21:35

A Ferencváros Belgiumban (0-0) és Budapesten (1-1) is döntetlen játszott a Genkkel. A hazai mérkőzés után a magyar bajnok szerb trénere kettős érzéseiről és büszkeségről beszélt.

2023. november 09. 21:35
null
P. Fülöp Gábor

A Ferencváros vezetett, végül azonban meg kellett elégednie az egy ponttal a belga riválissal szemben. Az újabb remi és a Fiorentina 1-0-s győzelme a pont nélküli Csukaricski otthonában azt jelenti, hogy a 8 ponttal éllovas olaszok mögött a Fradi és a Genk is 6-6 egységgel és egymás ellen azonos mérleggel áll. A magyar bajnok gólkülönbsége azonos, de több lőtt gólja miatt összességében jobb a belga csapaténál. Mindkét együttes játszik még a Fiorentinával és a Csukaricskivel is. Dejan Sztankovics kicsit sajnálja, hogy nem sikerült megszerezni a 3 pontot a Genk ellen, ám látott pozitív jeleket a jövőre nézve.

Nagyon nehéz mérkőzés volt. Jó ellenféllel játszottunk, amely nyílt futballt vállalt fel. 

Elfogadom a döntetlent, mégsem vagyok teljesen elégedett. 

Ugyanakkor gratuláltam a játékosaimnak, mert csapatként játszottak. Nem adták fel, a végsőkig küzdöttek. Sajnálom, hogy a kapott gól előtt nem engedték, várták meg, hogy cseréljünk. Ebben a sorozatban, ezen a szinten apró különbségek döntenek. 20 ezer néző előtt léphettünk pályára, hihetetlen, hatalmas dolog, a szurkolók adják azt a pluszt, amire szükségünk van” – értékelt a Ferencváros trénere.

A Mandiner kérdésére, miszerint hol tart a csapatépítésben, illetve mennyire bírják a sorozatterhelést, azt mondta, helyes irányba tartanak. 

3 naponta játszunk mérkőzéseket. Magyarországon a Ferencváros a legnagyobb, legjobb csapat, de nemzetközi szinten, mint a Napoli, az Inter vagy a Milan a kezdőcsapatot bátran tudják rotálni. Mi is próbálunk variálni, ezért dolgozunk, hogy bírjuk az ilyen tempójú összecsapásokat. 

Jó úton járunk, azt hiszem, ma este bizonyítottuk ezt.

 A 95. percben is próbáltunk gólt szerezni, ez a helyes irány. Optimista vagyok, jó emberek, játékosok alkotják a csapatot. Küzdenünk kell a klubért, a címerért ezen a szinten” – nyilatkozta lapunk felvetésére Dejan Sztankovics.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Mandiner/P. Fülöp Gábor

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. november 09. 22:27
MAGAM is GRATULLOK s FRADINAK, NAGYOT hajtottak, és jó csapat ez a Genk. AZ előzőek alapján gyengébbnek gondoltam őket, bár sok dicsérő cikk is megjelent velük kapcsolatban.
baluka70
2023. november 09. 21:53
Munozt,aki sérültre rúgta Sammyt,simán kiállíthatta volna a bíró. Tegnap Rashfordot kb ugyanilyenért küldték le...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!