Megcsinálták! Sporttörténeti magyar siker a US Openen (VIDEO)

2023. augusztus 29. 07:04

Az elmúlt 142 évben nem történt ilyen.

2023. augusztus 29. 07:04

Az Index arról ír, hogy tenisztörténeti magyar sikert értek el teniszezőink a US Openen: a bajnokság 142 éve íródó lexikonjában még nem jegyeztek fel olyat, hangsúlyozzák, hogy 

a férfi egyesben kettő magyar is bejutott a 2. fordulóba. 

Hozzáteszik: hétfőn megtörtént a csoda, Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is ötszettes csatában győzte le esélyesebb ellenfelét. A nőknél ugyanakkor az egyes főtábla egyetlen magyar résztvevője, Udvardy Panna nem járt sikerrel.

Délelőtt 11 órától este fél 8-ig szinte folyamatosan pályán volt legalább egy magyar a US Open első napján. Marozsán Fábián kezdett, 3 óra 18 perc alatt nyert Richard Gasquet ellen. Fucsovics Márton szintén ötszettes meccset játszott csak az övé 4 óra 25 percig tartott, mire legyőzte Sebastian Kordát, akitől öt napja Winston-Salem ATP 250-es versenyén kikapott – emlékeztet a portál.

Itt megnézheti Fucsovics Márton győztes mérkőzésének legfontosabb pillanatait:

Marozsán, a fiatal magyar nehézen találta a szavakat arra, hogy ilyenkor mégis honnan meríti az erőt az ember a döntő szettben.

„Ott vagy a pályán, ezért küzdesz egész életedben, hogy egy Grand Slam-tornán főtáblán tudj játszani. Végig motivált az, hogy le tudom győzni ezt a srácot és van keresnivalóm. Persze, voltak nehéz pillanatok, de ezeken túl kell jutni, aztán, ha kihasználsz egy lehetőséget, akkor az 

megdobja az önbizalmadat és belekerülsz a mókuskerékbe, hogy csak játssz és nyomd tovább” 

nyilatkozta.

Itt megnézheti a mérkőzés legfontosabb jeleneteit:

 

Következő, szerdán ellenfeléről Marozsán azt mondta: Mannarino kellemetlen, veszélyes játékos, és balkezesek ellen amúgy is mindig nehéz játszani. Jól jön számára az egy nap pihenő, aztán megpróbálja kihozni magából a maximumot.

Fucsovics csatája hasonlóan izgalmasan alakult Korda ellen, következő ellenfele az ausztrál Rinky Hijikata, a világranglista 110. helyezettje lesz. 

US Open, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Marozsán Fábián–Richard Gasquet (francia) 6:3, 6:1, 6:7 (5–7), 6:7 (1–7), 6:2
Fucsovics Márton–Sebastian Korda (amerikai, 31.) 7:6 (7–4), 4:6, 7:6 (7–1), 4:6, 6:4

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari
 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marchello1960
2023. augusztus 29. 13:13
Abszolút lehangolónak tartom a kommentemben említett magyar sportoló körüli trollkodást, valamint a magyarsága tagadásának a lájkolását: https://www.youtube.com/watch?v=PPd_qWCh6vY Böszme nagyon büszke rátok.
hlaci83
2023. augusztus 29. 09:14
A szerkesztőnek nem sikerült képet találni a US Openről? Köze nincs a salakos pályákhoz. Google:US Open…
marchello1960
2023. augusztus 29. 08:03
Györe László is bekerült a második fordulóba. Van magyar állampolgársága (is). Akkor most ezt hogy kell értelmezni? Mint külhoniak kirekesztését? _
anegy_
2023. augusztus 29. 07:57
Ez igen! Gratulálok !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!