A csapatvezető fia feláldozta magát, de így is az Airnergy nyerte a Tippmix Minifoci Magyar Kupát!

2023. július 16. 23:10

A rekkenő hőség sem volt akadálya, hogy remek mérkőzéseket láthassanak a szurkolók.

2023. július 16. 23:10
MINIFUTBALL
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint azt a Mandiner is beharangozta, vasárnap került sor a történelmi, első alkalommal megrendezett Tippmix Minfoci Magyar Kupa döntőjére. 

A magyar minifoci-válogatott csepeli bázisán sorra kerülő esemény kiváló mérkőzéseket, remek gólokat hozott, és  aki nem tudott kilátogatni a rendezvényre, az Origo Sport jóvoltából élőben is követhette az eseményt.

A sorozat korábbi, négy helyszínen - Balatonfűzfőn, Csepelen, Hajdúszoboszlón és Tápiószentmártonban - zajló selejtezőiből nyolc csapat jutott be a fináléba, amelyek két négyes csoportban döntötték el: ki lesz közülük a legjobb?

Az A-jelű négyesben a H-Terasz, Lázár Lovaspark, Szilasi és Barátai és az SZPCDSE-ECECE, míg a B jelű kvartettben az Airnergy, a H.O.P.E, a Futottak Még és Todor Pet Bau Team csapatai találkoztak egymással.

MINIFOCI
Mindent beleadtak! Fotó: Origo/Ladóczki Balázs

A mezőny kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy keresztbe verések is történtek, végül az elődöntőben a H.O.P.E az  SZPCDSE-ECECE-vel, míg a másik ágon az Airnergy a Szilasi és Barátaival találkozott.

Az első elődöntőben ugyan a SZPCDSE szerzett vezetést, ám végül a H.O.P.E fordítani tudott, míg a másik ágon az Airenergy az első félidőben ugyan kétgólos előnyt szerzett, de a második játékrész a Szilasi és Barátai szépített, így rendkívül izgalmas percek következtek. Szilasiék szorongattak, ám az eredmény már nem változott, így az Airnergy jutott a döntőbe. 

A fináléban a H.O.P.E. szerzett vezetést a korábbi NB I-es labdarúgó, Sós Márkó góljával, ám három perc múlva Szabó Patrik egyenlített, majd egy újabb gólváltás következett: ezúttal a fővárosi gárda jutott előnyhöz Földi Botond révén, majd egy szintén korábbi NB I-es labdarúgó, Kerek Norbert hozta vissza a reményt a maglódi H.O.P.E együttesének. 

Nem sokáig maradt ez az állás, ugyanis a meccset az Airnergy csapatvezetője, Gabura Gyula fiának önfeláldozása döntötte el: Alexander ugyanis a testi épségét sem kímélve szerzett gólt (sérülés miatt le is kellett cserélni), ezek után hiába álltak fel emberelőnyben a maglódiak, Sztojka Márk egy kontra végén betalált, így 

az Airnergy nyerte a Tippmix Minifoci Magyar Kupát, amellyel jogot nyertek arra, hogy résztvevői legyenek a bulgáriai Európa Kupa küzdelmeinek, valamint a magyar bajnoki címért is harcba szállhatnak.

 

MINIFOCI
"Futbal(l)ett" - rekkenő hőségben! Fotó: Origo/Ladóczki Balázs

Az Országos Minifutball Szövetség alelnöke, Pinkóczi Tibor így értékelte az eseményt:

„Szövetségünk számára hatalmas előrelépés, hogy idén a Mediaworksszel és Szabad Földdel közösen megszervezhettük a Tippmix Minifutball Magyar Kupát! Az pedig, hogy a sorozat döntőjét élőben adta az Origio Sport, remélem sokak számára segített még jobban megismertetni és megkedveltetni a minifocit és a jövőben még többen csatlakoznak a szakág vérkeringésébe. Ne feledjük október 26-án világbajnokság kezdődik az Egyesült Arab Emirátusokban, melyet az M4Sport közvetít, és reméljük, minél többen ülnek majd le a televízió képernyői elé” 

Nyitókép: Érthető az Airnergy földöntúli boldogsága! Fotó: Origo/Ladóczki Balázs 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!