Gigaösszegért szerződött Szaúd-Arábiába Ronaldo – jól döntött?

2023. január 02. 15:21

Cristiano Ronaldo az elkövetkezendő időszakban évente 173 millió fontot, közel nyolcvanmilliárd forintot fog keresni Szaúd-Arábiában. Jelentős fájdalomdíjnak tűnik, ha már a Real Madridnak nem kellett CR7. Jól döntött ön szerint a világ korábbi egyik legjobb játékosa, hogy nem várt tovább és ezzel kikerült az európai foci elitből? Szavazzon!

2023. január 02. 15:21
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Titkon a Real ajánlatára várt Ronaldo - Madridban nem kellett

Ahogy arról korábban beszámoltunk Cristiano Ronaldo giga fizetésért cserébe a szaúdi al-Nasszrhoz szerződik, annak ellenére, hogy nagyon sokáig tagadta, hogy ilyen szándékai lennének. Végül két és fél évre kötelezte el magát a szaúdi csapathoz, pestiesen szólva a világűrből is szabadeszemmel jól látható összegért kötött szerződést az arab klubbal. 

A nemzetközi labdarúgó-szakmának is bőven adott témát Ronaldo döntése, érdemes megnézni a bejelentést és az első nyilvános edzést, itt a videó.

A bejelentés után aztán a Marca számolt be arról, hogy a portugál klasszis korábbi csapata, a Real Madrid ajánlatára várt, azonban ez végül nem futott be.

A szerződésből kiderül, hogy Cristiano Ronaldo az elkövetkezendő időszakban évente 173 millió fontot, közel nyolcvan milliárd forintot fog keresni Szaúd-Arábiában.

Az al-Nasszr legutóbb a 2018–2019-es idényben tudta megnyerni hazája bajnokságát, így Cristiano Ronaldo segítségével juthatnak ismét a csúcsra. Az együttes 11 forduló után 26 ponttal vezeti a tabellát, egy ponttal megelőzve a második helyen álló al-Sababot, valamint kettővel a harmadik al-Ittihadot, amely korábban Dzsudzsák Balázs csapata volt.

A kérdés, vajon devalválja-e az eddigi pályafutása eredményeit Ronaldo a mostani lépéssel? 

Ön szerint helyes döntést hozott az ötszörös aranylabdás azzal, hogy elfogadta az al-Nasszr ajánlatát, vagy érdemesebb lét volna valami szakmailag méltóbb európai ajánlatra várnia?

 

A nyitóképen: Christiano Ronaldo új klubmeze bemutatásakor. Fotó: Al Nassr Football Club / AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. március 13. 22:07
Modric és Messi ész játékos, CR trófea gyűjtő ösztönös. És hogy miért fizetnek ki ekkora pénzt? Mert versenyeznek, úgynevezett farok méregetés van az arab világban is. Aranyból készült verdák, 5 centivel magasabb felhőkarcolók, 3 asszonnyal több, mint a szomszéd csődörnek, több és fürgébb teve, nagyobb és erősebb Europai foci csapat stb.
akkor ki
2023. március 13. 22:05
Onnan indul, hogy már bocsánat, de szarért húgyért vesznek szövetet, abból Bangladesben a kisgyerekek össze varnak egy mezt meg gatyát, majd rápréselnek vagy ragasztanak három csíkot vagy egy pipát vagy egy ugró állatot, eddig kb 2.000 ft-nál tartunk. Beszállítják Európába, 3.000 ft nál tartunk, eladják boltban 150.000 ft ért, a csapatoknak 100.000 ft ért, ha hirdetik, promotálják akkor kifizetik a reklámdíjat, ami mezenként 50.000-80.000 ft. Most ez csak képletes, mert gőzöm sincs, hogy mi mennyi, de az elv kb ez. Kizsákmányolják a gyerekeket, óriási ökológiai lábnyoma van a szövet és bőrgyártásnak, de ezzel a kutya sem foglalkozik. Mindemellett a közvetítésekből, jegybevételekből trilliók csilliók jönnek be, így van miből kifizetni a napi 10-80 M ft-nyi fizetést. Nagy gond ez egyébként, de szemet huny mindenki, mert szórakozásra az emberiség nem sajnálja a pénzt. Ugyebár azt tartja a szólás, ha nem megy a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.
dekoninck
2023. március 13. 22:02
A barátnőjétől most kapott egy új Bentley-t. Mi kellhet még? :-) A baj inkább az, hogy ha ez olajpénz, miért nem a munkások keresnek többet?
gonterl
2023. január 04. 21:43
Igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!