Célfotóval ezüstérmes a magyar váltó a nyíltvízi úszás nyitószámában!

2022. június 26. 14:14

Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf világbajnoki ezüstérmet szereztek a nyílvízi 4x1,5 km-es váltóversenyben a Lupa-tavon. Világbajnok Németország, az olaszokkal volt a záróember Rasovszky harcban az utolsó centiken is.

2022. június 26. 14:14
null

Pazar versennyel kezdődött a vizes világbajnokság második, medencés úszás nélküli etapja. A Lupa-tóban megrendezett nyíltvízi 4x1,5 km-es váltóversenyen, a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf alkotta magyar csapat szenzációs ezüstérmet nyert!

Szokatlan képekkel szembesültünk a verseny elején: az élen álló négy déli váltó, Spanyolország, Görögország, Dél-Afrika és Dél-Korea emberei eltévedtek, levágtak egy kanyart, ezzel diszkvalifikálásra kerültek. Vízben nehezebb a külvilágot észlelni, mint szárazföldön, és idén a rokonsportág maratonfutásban fordult már elő megmagyarázhatatlan kavarodás Stockholmban, de az ilyenre figyelniük kell majd a szervezőknek az előttünk álló egyéni versenynapokon.

Rohács Réka után Olasz Anna az előzetes terveknek megfelelően 9. helyen, 1:16 hátránnyal adták át a fiú-részleg első emberének, a 18 éves Betlehem Dávidnak. Aki valami káprázatos úszással

egy medencében is úszott távon ledolgozta a perc feletti hátrányt,

és előnnyel váltotta 10 km-en olimpiai ezüstérmesünket, Rasovszky Kristófot.

Rasovszky ellenfelei félelmetes világklasszisok voltak a befutó ember közt. A németeket az uralkodó nyíltvízi olimpiai bajnok, Florian Wellbrock hozta, míg az olaszokat az a Gregorio Paltrinieri, aki tegnap még medencében nyert ezen a távon egyéni világbajnoki címet. Az utolsó hosszig úgy tűnt, világcsúccsal, végül csak a valaha volt legjobb európai 1500-as idővel.

Az utolsó párszáz méterig együtt haladt a hármas. Egy tökéletesen vett bólya után Rasovszky lépéselőnybe került, megpróbált elszakadni, de az olasz-német páros még időben utána kapott. Ezután a német Wellbrock robbantott, amire már nem volt sem piros-fehér-zöld, sem zöld-fehér-piros válasz. Raskovszky az ezüstért hajrázott Paltrinierivel, végül célfotó döntött a magyar váltó javára.

Felvillanyozóan indult tehát a nyíltvízi versenyprogram. Ahogy Rasovszky Kristóf mondta rögtön a verseny után

A magyarok holnap a legrövidebb egyéni távon, 5 kilométeren állnak rajthoz.

Nyitókép: a világbajnoki ezüstérmes váltó. Fotó: Magyar Úszó Szövetség / Facebook

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. június 27. 11:29
HÁT, EZ sem volt semmi! GRATULÁLOK, és HAJRÁ MAGYAROK!
röviden
2022. június 27. 11:29
Bravúr, csak így tovább!
Búvár Kund
2022. június 27. 11:29
Nagy verseny volt, izgalmas "beúszóval"! Gratulálok lányok és fiúk!
westend
2022. június 27. 11:29
Gyönyörű volt, öröm volt nézni, gratulálok! Hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!