Szuper izgalmak után a Los Angeles Rams nyerte a Super Bowlt

2022. február 14. 04:22

Az elmúlt években voltak sok hibával tarkított Super Bowlok, voltak unalmasak, és voltak utolsó pillanatban eldőltek. 2022-ben minden tökéletesen alakult, felejthetetlen meccset játszott a Los Angeles Rams és a Cincinnati Bengals. Korántsem biztos, hogy a végső győztes volt a szezon legjobbja, de ő nyerte meg az utolsó négy mérkőzést, és ez dönt el mindent.

2022. február 14. 04:22
null
Edvi László

Szenzációs izgalmakat hozott az NFL alapszakaszának hajrája. Ám az nem tud nem hozni ilyet, mert eleve úgy vannak meghatározva a szabályok, hogy garantált a számolgatás. Aztán siralmasan kezdődött a rájátszás, színvonaltalan, unalmas meccsekkel. Ám amint belejöttek a csapatok a szezonzáró, mindent eldöntő szakaszba, már jöttek nagyon jó meccsek. A két főcsoportdöntő kimondottan emlékezetesre sikeredett:

a Los Angeles Rams a végén fordított a San Francisco ellen, és 20-17-re nyert egy mezőnygóllal, míg a Cincinnati Bengals Kansas Cityben nyert a hosszabbításban.

Egy ide várt csapat, a Rams, és egy meglepetésgárda, a Bengals jutott a LVI. Super Bowlba.

A nagy amerikai show Jhene Aiko előadásában elhangzott „America is beautiful”-lal kezdődött, majd Mickey Guyton  énekelte el saját elképzelése szerint a himnuszt. Eleinte szomorkásan, ám a végére vidámmá vált, de nagyon.

A meccsen (mert mégiscsak ezért gyűltek össze vagy 70.000-en) az első ismerkedő támadások nem hoztak pontot, ám a Bengals buta módon túlzottan bízott magában, és ahelyett, hogy utolsó próbálkozásként jó messzire elrúgta volna a labdát, inkább „emberkedett”, de ráfizetett.

A Rams a félpályáról indult, és onnan könnyedén jutott el egy passzolt touchdownig a 9. percben.

7-0 az esélyesebbnek!

Válaszként Chase óriási passzot gyűjtött össze az ellenfél célterülete előtt 11 yarddal. Ez már olyan pozíció, melyből érdemes lenne 7 pontot szerezni. Ám az elkapók „lyukasmarkúnak” bizonyultak, így az első negyed végéhez közelítve az egyenlítés helyett a Cincinnati kénytelen volt megelégedni 3 ponttal, így

15 perc után 7-3 állt a nagy kivetítőn.

A második játékrész még hamarabb hozott Rams-pontokat. Kupp kapta el Matthew Stafford átadását, újabb TD, ezzel 13-3-ra vezetett az otthon játszó társaság. Ekkor már elkezdhették feltenni maguknak a kérdést az ellenfél szurkolói: a védőink mikor kezdik el a mérkőzést?

Snoop Dogg amerikai rapper, Mary J. Blige amerikai énekesnő és Dr. Dre amerikai rapper, producer (b-j) sajtótájékoztatót tart Los Angelesben 2022. február 10-én, amelyen bejelentették, hogy ők lépnek fel a profi amerikaifutball-liga (NFL) döntője, a Super Bowl félidejében február 13-án. Fotó: MTI/EPA/John Mabanglo
Snoop Dogg amerikai rapper, Mary J. Blige amerikai énekesnő és Dr. Dre amerikai rapper, producer (b-j) sajtótájékoztatót tart Los Angelesben 2022. február 10-én, amelyen bejelentették, hogy ők lépnek fel a profi amerikaifutball-liga (NFL) döntője, a Super Bowl félidejében február 13-án. Fotó: MTI/EPA/John Mabanglo

 Egy perc múlva, ugyanis az extrapont-kísérletet blokkolták, ilyet ritkán lehet látni, ez egy eldobott pontot jelentett a Los Angeles-i csapatnak. Majd egy hihetetlen balszerencse: a Rams egyik legjobbja, a lilahajú Beckham úgy szenvedett sérülést, hogy nem volt senki a közelében.

Talán a cipőjével volt gond? Amely „szolid” 200.000. dollárba került, és 1400 gyémánt díszítette.

Lehet, hogy kevesebb is elég lett volna?

Ahogy a jegyárakat hallva is talán a gazdag Amerikában az emberek többsége a szívéhez kapott.

Az átlagos belépő (átszámítva) 2,8 millió forintba került, egy jobb helyre szóló 34 millióba.

Ez nem vicc!

A közvetítő tv-társaság egy fél perc reklámért 2,2 milliárd forintnak megfelelő összeget kért.

Hagyjuk is ezt, térjünk inkább vissza a mérkőzéshez!

A Bengals-játékos, Higgins kapott remek labdát, de nem az irányítótól, és az ilyen váratlan dolgok egy-egy támadás erejéig mindig összekuszálják a védelmi szálakat.

Ilyenből szezononként 2-3-at produkál egy csapat. 13-10!

 Ha egy üzlet beindul: a Rams irányítója, Stafford az ellenfélnek dobta a tojáslabdát, és ebben a sportban ez tragikus dolog, mert gyakorlatilag csak a támadó gárda tud pontot szerezni, és negyedenként 3-4 támadása van egy társaságnak. Vagyis vigyázni kell arra a labdára, mint a kedvestől kapott hímes tojásra húsvéttáján.

13-10-es LA-vezetéssel mentek 33 perces szünetre a felek.

A Los Angeles Rams játékosai a Vince Lombardi-trófeával ünneplik csapatuk 23-20 arányú győzelmét a Cincinnati Bengals ellen. Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent
A Los Angeles Rams játékosai a Vince Lombardi-trófeával ünneplik csapatuk 23-20 arányú győzelmét a Cincinnati Bengals ellen. Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

Ugyanis ennyi idő telik el egy Super Bowlon az első félidő lefújása és a második kezdőrúgása között. Ezen idő alatt a világot az ún. Halftime Show szórakoztatja.

Vagy bosszantja, ez ízlés dolga.

Most a hip-hop világ legnagyobbjai közé soroltak érkeztek kitölteni az űrt. Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar szórakoztattak mások mellett. Látványban olyan nyújtottak, amilyet ilyenkor mindenki szokott: erre csak az amerikaik képesek, hogy 10 perc alatt egy futurisztikus lakótelepet varázsoljanak egy futballpályára. A zenének a műfaj rajongói bizonyára borzalmasan örültek, de a nézők másik felére (sőt, talán a kétharmadára) is lehetett volna gondolni,

aki csak azért nem vágta fel az ereit, mert kíváncsi volt a sportprogram második felére.

Pedig, aki kárt tett magában az sajnálhatja, mert szenzációsan kezdődött a második játékrész: a Bengals 12 másodperc után átvette a vezetést. Higgins 75 yardról kapott el egy labdát, és futott be a célterületre, így

az értékesített jutalomponttal 17-13-ra már a Bengals vezetett.

Majd egy mezőnygóllal 20-13-ra. Aztán ugyanilyen módon szépített a Rams, a nagy csata háromnegyedénél 20-16 volt a Bengalsnak.

1.44-el a vége előtt, amikor már minden veszni látszott a Ramsnek, a játékvezetők adtak egy óriási ziccert neki. Mintha semmiért kaptak volna egy 11-est egy focimeccsen. Évek óta megmagyarázhatatlan a bíráskodás, ezeket az ítéleteket lehetne produkálni 8-10 perces videózás nélkül is!

1.25-el a vége előtt a Rams értékesítette a ziccert,

a jutalomrúgás pontra váltásával pedig 23-20-ra átvette a vezetést.

Sean McVay, a Los Angeles Rams vezetőedzője a Vince Lombardi-trófeával ünnepel. Fotó: MTI/AP/Mark J. Terrill
Sean McVay, a Los Angeles Rams vezetőedzője a Vince Lombardi-trófeával ünnepel. Fotó: MTI/AP/Mark J. Terrill

Majd a Rams 46 másodperc alatt megállította a Bengals utolsó támadását. Ezzel eldőlt minden.

Döbbenetes fordítás után a Los Angeles Rams nyerte a LVI. Super Bowlt!

 

 

 

A nyitóképen: a Los Angeles Rams játékosai a Vince Lombardi-trófeával ünneplik csapatuk 23-20 arányú győzelmét a Cincinnati Bengals ellen az Egyesült Államok profi amerikaifutball-ligájának (NFL) 56. alkalommal megrendezett döntőjében, az ún. Super Bowlon a kaliforniai Inglewoodban 2022. február 13-án. A Rams története második Super Bowl-sikerét aratta.

MTI/AP/Mark J. Terrill

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2022. február 15. 17:51
who cares
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!