Megóvja a magyar csapat Liu Shaolin Sándor versenyét

2022. február 07. 16:06

„Olimpiai aranyéremről van szó, ezért nem hagyhatjuk szó nélkül” – üzente a csapatmester.

2022. február 07. 16:06
null

Megfosztották az olimpiai győzelmétől megfosztott Liu Shaolin Sándort az 1000 méter gyorskorcsolyában, az M4-nek Bánhidi Ákos edző és csapatmenedzser nyilatkozott.

„Nem tartjuk igazságosnak, ami történt, ezért hivatalosan is óvunk. Harcedzett vagyok már, de ezzel a futammal sok probléma volt. Az első futamban, Linek nem volt más célja, minthogy kipiszkálja Sanyit, kizökkentse, utána állították le a versenyt a törött penge miatt, ami egy ütközés miatt tört el. Csodáltam, hogy a versenyben maradhatott. Olimpiai aranyéremről van szó, ezért nem hagyhatjuk szó nélkül, éreznie kell a versenybíróságnak a törődést. Sose történt még meg, hogy visszaadjanak aranyat, de hátha most. Szombaton még örültünk, jó hangulatban volt az egész csapat, ez most nem mondható el”

– értékelt Bánhidi Ákos, aki a négy évvel ezelőtti váltógyőzelemnél is a szakmai munka egyik irányítója volt.

A magyar versenyzőt azért zárták ki, mert szabálytalanul előzött. A futamot ide kattintva nézheti vissza.

nézheti vissza.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. február 08. 03:24
LIU SHAOLIN ELVETT ARANYÉRME A TÉLI OLIMPIÁK TÖRTÉNETÉNEK EGYIK LEGBOTRÁNYOSABB DÖNTÉSE - ELMONDJUK, MIÉRT Hiába nyerte meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres számának döntőjét Liu Shaolin Sándor, hosszas videózás után kizárták, így az aranyérem hazai Zsen Ce-vej nyakába került. A döntés többszörösen botrányos: valójában ugyanis nem Liu Shaolint kellett volna kizárni, hanem két ellenfelét. https://www.origo.hu/sport/futball/20220207-teli-olimpia-peking-liu-shaolin-sandor-kizarasa.html
Rocktoberi
2022. február 07. 23:43
Lett egy új szabály. Kínai versenyzőt legyőzni tilos.
antiochia
2022. február 07. 20:12
Majd visszaadja a sors, ha valóban igazságtalan volt a kizárása.
gyaloggos
2022. február 07. 17:51
PERSZE, hogy megóvják, DE AZT nem gondolom, hogy megváltoztatják a döntésüket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!