Király Gábor: A hazai labdarúgás felfelé ívelő korszaka a Csányi-érától kezdődött

2021. július 04. 09:48

Jelenlegi és korábbi bajnokok értékelték az elmúlt hetekben itthon megélt futball-ünnepet. A szurkolói zónában százezrekkel együtt éltük át újra a közös szurkolás semmihez sem fogható élményét.

2021. július 04. 09:48
null

Futball-ünnep részesei lehettünk az elmúlt hetekben és valljuk meg, alig fél éve még remélni sem mertük, hogy a pandémia okozta bezártságunk egyszer újra múlt idő lesz és százezrekkel együtt ünnepelhetjük felszabadultan a sport legszebb pillanatait.

A Városligeti Műjégpálya területén létesített hivatalos UEFA szurkolói zóna - mi sem sejtettük előre - egy fantasztikus belvárosi piknik találkapont lett, ahova családok, anyukák, apukák, gyerekek és elszánt szurkolók egyaránt érkeztek naponta tízezrével. Érkeztek persze kiváló sportolók és labdarúgó-ikonok is, mint, a sérülése miatt kimaradó

akiket azonnal mikrofonvégre kaptam, mert mindenki tudni szerette volna, hogy a csodálatos Puskás Arénába tervezett teltházas mérkőzésektől józanul mit várhatunk.

Mit várhatunk, ha a magyar csapat lehetőségeire gondolunk és mit remélhetünk úgy általában - az akkor még regnáló Európa-bajnok Portugália, a világbajnok Franciaország és a korábbi négyszeres világ-, és háromszoros Európa-bajnok Németország ellen.

Az Eb első napjaitól kezdtük el felvenni ezeket a beszélgetéseket, vagyis a fokozatosság, ahogy haladtunk előre az időben, jól kiérezhető az interjúkon. Ma, amikor már tudjuk, hogy a "halálcsoportunk" szereplői is elhullottak,

amely - szerencsére - egyre többekhez elér idehaza. A Csisztu Sport Cast szezonzáró epizódjában jöjjenek a szurkolói zóna kulisszatitkai első kézből.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
998877
2021. augusztus 06. 02:31
Gyenge cikk. De mit várjunk a "Ő sem a szülőföldjén látta meg a napvilágot!" szinvonalú Zsuzsától.
szarcsi1
2021. július 28. 16:16
Ezt a nőt nem lehet komolyan venni. Bulvárceleb.
files32
2021. július 13. 10:33
És mi van akkor, ha leszarják a fideszt a gecigánnyal együtt? Parancsra nem lehet ők nem birkák, mint ti.
Bazooka454
2021. július 11. 13:49
A fellendülés legalábbis a válogatottnál onnantól kezdődött, hogy Vitya rájött nem szerencsés beleszólni a szakmai munkába és a 2017 -18 as csúfos vereségek utan menesztette a nagybarát Storkot, utána végre hagyta hogy Csányi kinevezze az alulról építekező Rossit. Az utanpótlás fejlődéseről egyenlőre ne beszéljünk, mert ha most menne ki Szoboszlai Salzburgba, nem tehetné az MLSZ 2020 szabálya alapján. Az új 2021 es utánpótlás szabályok alapján egy Pécs környéki C- D osztályos csapattól esélye sincsen a gyermeknek BP- i B csapathoz kerülnie csak a helyi regionális B csapathoz. Talán 16 éves korára, vagy teljes családi költözés árán. Egy C szintű U14 csapatnak szinte eselytelen U15 re a B csoportba kerülnie. Országosan kb 1 nek. Azt is csak 1 évig utána mehet U16 nál vissza a C osztályba. Szóval utánpótlás szinten fejlődünk , csak még nem lászik, hogy előre vagy vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!