Cseh László búcsúzik. Hátha csak holnapután. Királyszámban magyar döntős

2021. július 28. 20:40

A holnapi napot magyar szempontból az Európa-bajnok és junior világbajnok Major Veronika kezdi meg a női sportpisztoly verseny selejtezőjében. Az első lövést pontban 2.00-kor adja le, bizonyára pontosan.

2021. július 28. 20:40
null
Balázs Boldizsár

Egy partival közelebb kerül a magyar férfi vízilabda-válogatott ahhoz, hogy megkezdődjön az igazi olimpia számukra. Hajnali 3.00-kor Magyarország–Dél-Afrika csoportmeccs.

Hatalmas bravúrral kijutott az olimpiára a női tőr csapat, Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra és a megnyitón a zászlót vívő Mohamed Aida vívhatnak az örökös esélyes olaszokkal a negyeddöntőben 3.50-kor. Női tőrben a világ két részre szakadt, az orosz-olasz-francia-amerikai négyes bármelyikét inkább verheti meg az öt karika látványa, mint egy rajtuk kívül álló csapat. Olaszország ráadást még a címvédő is.

Magyar idő szerint hajnali 4.10-kor Pétervári-Molnár Bendegúz száll vízre a férfi egypárevezősök elődöntőjében. Az egyetemi világbajnok Pétervári-Molnár a legjobb tizenkettő jutással már két hellyel biztosan túlevezte riói teljesítményét. 

Nekikezd a 100 kilósok kimondani is rémisztő mezőnyének a judós Cirjenics Miklós. Az Universiade-érmes magyar hajnali 4.00-kor cselgáncsozik az első fordulóban a veterán lett Jevgenijs Borodavko ellen, aki már 2009-ben Európa-bajnoki érmes volt.

Az olimpia első hetén természetesen: úszás. A hajnali 4-kor kezdődő program három magyar résztvevős döntő és egy legenda miatt érheti meg az úszók felkészülési rutinját közelítően korai kelést. 

Kapás Boglárka uralkodó világbajnoknőként 4.28-kor kísérel meg másodszor is aranyat kihozni az éremesélyéből. 

Majd Németh Nándor képviseli Magyarországot 1960 után újra az olimpiai úszóprogram legnagyobb klasszikusának, a 100 méter gyorsnak döntőjében. 1896-ban Hajós Alfréd, 1936-ban Csík Ferenc nyerte a számot. Mindketten halhatatlanok, ahogy ennek a számnak minden bajnoka, de az olimpiai döntősök is külön kasztot képeznek. A fő esélyes az amerikai Caeleb Dressel.  

A női 4x200-as gyorsváltó döntőjébe a 8. helyen csúszott be a magyar csapat. Minden előrelépés bravúr, az aranyat USA próbálja majd meg elvenni Ausztráliától.

Elődöntőben lesz érdekelt Telegdy Ádám 200 háton. És egy ország 5.08-kor 200 vegyesen, ahol a tokiói zászlóvívőnk Cseh László élete utolsó úszására készül. Cseh László minden idők legjobb nem olimpiai bajnok úszójaként, kétszeres világbajnokként, a vegyesszámok Európa-csúcstartójaként, hat olimpiai éremmel vonul majd vissza. Gyönyörű lenne, ha egy olimpiai döntőből tehetné, és nincs is messze, az elődöntőbe 10. helyen jutott be.

Vitorlában 6.05-kor Cholnoky Sára RS:X futamára kerül sor, a tizedikre a tizenkettőből. Cholnoky pillanatnyilag a 25. helyen áll. A finndingiben összetett második helyről várja Berecz Zsombor a holnapra torlódott két futamot, 7.35-kor és valamikor 8.20 után száll hajóba világbajnokunk.

Déltől úszó előfutamok: Késely Ajna (női 800 m gyors), Burián Katalin, Hosszú Katinka (női 200 m hát), Milák Kristóf, Szabó Szebasztián (férfi 100 pillangó), magyar váltó (mix 4x100 m vegyes váltó).

Dél után kicsivel, 12.30-kor a magyar női kézilabda-válogatott oroszokkal találkozik. Nem az oroszokkal, ők nem lehetnek kint az olimpián, egy csapatnyi orosz klasszis igen. A végső győzelemre esélyes franciák nem tudták lezárni a meccset ellenünk, a végjátékban találhattunk volna egy döntetlent is akár. Brazília a gyenge védekezésünket kihasználva fölényesen vert minket. Két vereség után a fennmaradó három meccsből kettőt kéne nyerni a továbbjutáshoz, holnap, a címvédő ellen várható a legnehezebb dolgunk.

Fotó: MTI

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2021. augusztus 16. 22:08
... höhöhö .. de mekkorát lehetett volna belőle lopni! Kihagyott lehetőség mindenképpen....
Tribunus
2021. július 30. 04:56
A Cseh nevű hazaáruló kurvának- és egyben sorosista úgynök! - megrendezés nélkül is sikerült 4,8 milliárdot kilopnia, te kis kancsó-köcsög!
pepu
2021. július 30. 04:55
Anyádban meg csak téged lehetett kikeverni. Akkor is szükség lett volna a momentumra.
Aegopolis.
2021. július 30. 04:55
Így van. Ebből azt az egyszerű következtetést lehet levonni, hogy az emberek a világ minden sarkában tudják, hogy olimpiát rendezni szar ötlet, és erről nem a Momentum győzte meg őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!