Gárdonyban csalódottak, amiért a franciák lemondták a foglalásukat

2021. június 26. 16:57

A Fejér megyei település történetének nagy látogatására készült, ám a világsztárokkal tűzdelt francia válogatott lemondta foglalását.

2021. június 26. 16:57
null

A világbajnoki címvédő francia csapat a Magyarország és a Portugália elleni csoportmérkőzését is Budapesten, a Puskás Arénában játszotta le, s tavasszal még úgy volt, hogy Magyarországon tartózkodása során néhány napot a gárdonyi Vital Hotel Nautisban is eltölt. Ebből azonban végül semmi sem valósult meg.

„Múlt pénteken, a mieink elleni meccs előtti napon hívott fel a szállodaigazgató azzal, hogy a franciák néhány perccel korábban lemondták a foglalásukat. Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, a budapesti Marriott Hotelben maradnak és nem mennek sehova” – mondta a Blikknek Tóth István, Gárdony polgármestere. – „Kellemetlen helyzet volt, a futballpályánál ugyanis még a csapat kondigépeit rakodták ki a kamionból.

Lehet, hogy igazuk volt, de sokak munkája veszett kárba.”

A városvezető hozzátette, a franciák a szerződés szerinti pluszköltségeket kifizetik a hotelnek, amelynek egy részét már teljesítették is, ám mindenki nagyon csalódott Gárdonyban a történtek miatt.

„A teljes szállodát lefoglalták, amelyet fel is díszítettek az igényeik szerint, a kedvükért a futballpályán kicserélték a gyepet. A megyei és a járási rendőrkapitányságnál átcsoportosítások voltak, többeket nem tudtak elengedni szabadságra, hiszen le kellett zárni a hotel és az edzőpálya környékét, hogy ne lehessen megközelíteni a keret tagjait.

A franciák dolguk végeztével már Budapestet is elhagyták, a tegnapi éjszakát már Bukarestben töltötték, ahol hétfőn Svájccal mérkőznek meg az Eb-n a legjobb nyolc közé jutásért.

(Nemzeti Sport)

Címlapkép:MTI/Illyés Tibor

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. június 27. 02:20
Túl nagy itt a hőség a franciáknak. Afrikában máshoz voltak szokva.
lehetkalman
2021. június 26. 20:12
Ez a Tóth hozta az igazi "átkosbeli" reflexeket...
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. június 26. 18:44
karigeri ezt is elkúrta
Hannibal
2021. június 26. 17:29
Szívük joga. Csak fizessék ki. The End. Vagyis Fini.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!