Hamarosan megnyitnak a hazai sípályák

2019. december 30. 13:44

Elég hideg volt az időjárás ahhoz az utóbbi napokban, hogy megkezdhessék a nyitást a hazai sípályák.

2019. december 30. 13:44

Helyenként már részlegesen megnyitottak a síarénák, máshol szilveszter napjától, vagy 2020 első felétől síelhetnek a látogatók. Mátraszentistvánban napok óta hóágyúzzák az ülőlifthez vezető „főpályát” és a tanulópályákat. Ennek eredményeképp december 30-án megnyitottak, egyelőre a 7-es tanulópályával, síiskolával, kölcsönzővel és a hüttével.

A 4-es pálya és a panorámalift előzetes tervek szerint december 31-étől lesz használható. Az Eplényi pályát is hóágyúzzák, előzetes tervek szerint szilveszter napjától használhatóvá válik. Az Időkép felidézte, hogy itt korábban már felépítettek egy fél méter vastag hóalapot, de azt az időjárás tönkretette. Szombat éjszaka és vasárnap reggel a síterep felső részét megszórták a hóágyúk.

Szintén ezt a felső területet kezdték behóágyúzni a Nagyvillám sípályán Visegrádon. Az üzemeltetők szerint, ha marad a kedvező hideg, akkor minimum 3 éjszakai munka szükséges a nyitáshoz. A Kékestető déli oldalán is beindították a hóágyúkat, készül a pálya alapja, melyre majd csak az új évben léphetnek a látogatók.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. december 30. 18:36
"'az időjárás tönkretette" Időjárásbűnözés
Bitrex®
2019. december 30. 13:53
A kékesi "déli pálya" valójában pontosan nyugati fekvésű lejtő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!