Atlétikai vb 2023: Budapest a javasolt helyszín

2018. július 28. 09:23

Budapestet javasolták a 2023-as atlétika világbajnokság helyszínéül a Nemzetközi Atlétikai Szövetség tanácsa Buenos Aires-i ülésén.

2018. július 28. 09:23

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tanácsa Buenos Aires-i ülésén Budapestet javasolta házigazdának a 2023-as szabadtéri világbajnokságra.

Az IAAF elnöke, Sebastian Coe a tanácsülést lezáró sajtótájékoztatón ismertette a 27 tagú vezető testület javaslatát, amely szerint a tárgyalások jelenlegi állása alapján a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) és Budapest a preferált helyszíne a 2023-as atlétikai világbajnokságnak – tájékoztatta a MASZ szombaton az MTI-t.

 „Az IAAF új pályázati rendszerében foglalt magas szintű elvárásainak kell megfelelnünk ahhoz, hogy decemberben hivatalosan is a Magyar Atlétikai Szövetséget hirdethessék ki győztesnek. Addig – és reményeink szerint az azt követő közel öt évben – is csak az a cél lebeghet a szemünk előtt, hogy a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezhessük” – mondta Deutsch Péter, a MASZ Budapest 2023 pályázati bizottságának elnöke.

(MTI)

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2018. július 28. 11:38
Nagyon bele kell taposni, mert pillanatnyilag csak két klasszis atlétánk van, egy súlylökőnő és egy gátfutó. Akkor van hazai közönség, ha van kiért drukkolni. Ezért lett nagyon sikeres s vizes VB... Az ötvenes évek elején volt egy rakás kitűnő közép és hosszútávfutónk, ma már ezeket a számokat Kenya és Etiópia uralja, fehéret alig látni az élbolyban (ez a sprintszámokra is igaz.) A nehézatlétáink is visszaestek.
krotak
2018. július 28. 11:28
Az autóverseny nem az én világom, de tény, hogy több-tízezer turistát vonzott Magyarországra. Ha már itt vannak, körülnéznek (a bátrabbak vidéki városokban is), s az árokásók mesterkedései ellenére viszik jó hírünket a világba. Egy Atlétikai VB nagy dolog. A nagy államok elismerően tekintenek ránk, a kis államok ösztönzést kapnak: szabad nagyot álmodni, ha biztosak lehetünk az álomszerű megvalósításban.
hentes
2018. július 28. 11:16
Nagyon jó lesz. Rasszista magyar szurkolók miatt zártkapus versenyszámok is lesznek? :-D
még fokozza
2018. július 28. 11:04
Legyen népszavazás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!