Keserű ébredés

2016. augusztus 10. 16:24

Egymást érik a romániai sportolók kudarcai a riói olimpián. Mindez olyan körülmények között, hogy Romániának nem voltak és nincsenek is merész céljai.

2016. augusztus 10. 16:24
Vásárhelyi-Nyemec Réka

„Ehhez képest a női cselgáncsozók megtorpantak a dobogó küszöbén, sportlövésben még a döntős szereplést sem sikerült kiharcolni, a világbajnoki bronzérmes női kézilabda-válogatott pedig hihetetlen mélységeket él át a torna elején. Történik mindez olyan körülmények között, hogy Romániának nem voltak és nincsenek is merész céljai. A kajak-kenusait és női tornászcsapatát nélkülöző, alacsony létszámú küldöttség elé – a realitások ismeretében – még a szokottnál is szerényebb elvárásokat támasztott a szakbizottság és a közvélemény. De mindenki kénytelen újra csalódni és belátni: ez is túlzás volt.

Keressük az okokat, mert nem értjük azt, ami történik. Vannak olyanok, akik – a pár hete nyilvánosságra került, az egyre növekvő anyagi ráfordítást bizonyító sportminisztériumi kimutatás dacára – ismét a pénzzel, pontosabban a befektetések hiányával magyarázzák a kudarcot, de valljuk be őszintén: pénzzel legfennebb csak az eBay aukciós weboldalon lehet olimpiai érmet vásárolni.”

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2016. augusztus 11. 03:03
Ami kudarc a románságnak, öröm a magyarságnak.
Bicska Maxi
2016. augusztus 10. 21:45
És ez kit érdekel Réka? lehet a románoknak románul kell felvetni, Vagy mi mondjuk meg magyarok , hogy mi legyen? Oké! Minden románnak hátra arc és begyalogolni a Fekete-tengerbe! Kész!
apagyi
2016. augusztus 10. 21:04
Ez mennyiben érdekelhet minket magyarokat?
75% adósság + olimpia. NOOORMÁLIS?!
2016. augusztus 10. 17:15
a rövid szavatosságú sportsikerek hajszolása jellemzően kisszívű nemzetek mániája miként a román, magyar, amerikai ideje lenne helyén kezelni az ilyen semmitmondó sikereket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!