Norvégia ellen játszik pótselejtezőt a magyar válogatott

2015. október 18. 11:49

Norvégia válogatottja lesz Magyarország ellenfele a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokság novemberi pótselejtezőjén. A magyar válogatott idegenben kezdi a két fordulós pótselejtezőt. Ukrajna Szlovéniával, Svédország Dániával, Bosznia Írországgal küzd meg a továbbjutásért.

2015. október 18. 11:49

A magyar labdarúgó-válogatott a norvég csapatot kapta ellenfélül a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokság novemberi pótselejtezőjére a Nyonban tartott vasárnapi sorsoláson. Bernd Storck szövetségi kapitány együttese idegenben kezd november 12-14. között, majd három nappal később hazai pályán fogadja riválisát a visszavágón. A másik három párharcban Ukrajna Szlovéniával, Svédország Dániával és Bosznia-Hercegovina Írországgal találkozik az Eb-részvételért.

Norvégiát 1981 óta nem verte meg a magyar válogatott, azóta öt döntetlen és négy vereség a mérleg. Legutóbb 2012 novemberében, barátságos mérkőzésen találkozott a két csapat Budapesten: akkor 0:2 arányban a norvég válogatott győzött.

Storck szerint egészen kiváló rivális vár rájuk

A sorsolás előtt nem volt különösebb preferenciám az ellenfelet illetően, hiszen aki eljut idáig, biztos, hogy kiváló csapat” – mondta a magyar szövetség honlapjának a német szakvezető. „Az a kívánságom, hogy idegenben kezdjük a párharcot, teljesült, a csapat szempontjából ez mindenképpen jó sorsolásnak mondható. Így is csak félig jött be, amit szerettem volna, hiszen ideálisabb lett volna, ha nem az első játéknapon lépünk pályára, mert így kevés időnk lesz a felkészülésre”.

Storck hozzátette, a norvég futballt nagyon jól ismerik, senkinek sem kell bemutatni az ellenfelet és mindenki számára nyilvánvaló, hogy egy egészen kiváló rivális vár rájuk. Szerinte ezt bizonyítja, hogy egészen az utolsó körig versenyben voltak az egyenes ági Eb-részvételért, és csak az olaszok ellen bukták el a továbbjutást úgy, hogy sokáig vezettek is idegenben ellenük, s csupán a hajrában fordított Olaszország.

Most arra kell fókuszálnunk, hogy jól felkészítsük az ellenfél játékából a csapatot, majd idegenben játsszunk egy szoros mérkőzést, annak érdekében, hogy itthon, a közönség támogatásával esélyünk legyen véghez vinni a történelmi tettet és kijussunk az Európa-bajnokságra” – mondta Storck, aki a magyar kispadon eddigi négy meccsén két döntetlen mellett egy-egy győzelmet és vereséget számlál.

Norvég kollégája, Per-Mathias Högmo szerint nagy motivációt jelent a csapatának, hogy otthon, telt ház előtt kezdheti a párharcot. A magyart nagyon tapasztalt együttesként jellemezte, ugyanakkor úgy vélte, Norvégiának jó esélye van, hogy a két meccsen felülmúlja riválisát.

A pótselejtező programja:

november 12.: Norvégia-MAGYARORSZÁG 20.45

november 13.: Bosznia-Hercegovina - Írország 20.45

november 14.: Ukrajna-Szlovénia 18.00, Svédország-Dánia 20.45

november 15.: MAGYARORSZÁG-Norvégia 20.45

november 16.: Írország - Bosznia-Hercegovina 20.45

november 17.: Szlovénia-Ukrajna 20.45, Dánia-Svédország 20.45

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. október 19. 13:17
Megütjük őket oda-vissza 2-2 góllal.
2015. október 18. 22:42
Na szerencsére no more no roxa áj.
Aerion
2015. október 18. 22:08
Ha Norvégiát legyőzve jutnánk ki az EB-re, ha ott a pofozógép szerepét is kapnánk, a pótselejtezős kijutás fegyverténye védhetné a mundér becsületét, amelyért igen nagy erőfeszításeket tettek az elmúlt években. Persze, sokan kritizálhatják ezeket az erőfeszítéseket, hogy mily keveset érnek, hiszen nézzétek meg a többieket, de nincs igazuk, szinte emberfeletti, amit a magyar labdarúgásért tesznek az elmúlt években, csakhogy mindeközben mások ezerszer többet és sokkal régebben fektettek és fektetnek a labdarúgásba. Ha a magyar labdarúgás egy gyorsulási versenyhez hasonlítanánk, és a csapat 100 km/h-val gyorsul, addig a a nagy riválisok eleve 250 km/h-val haladnak... Így elég nehéz utolérni, de akár csak megközelíteni is őket. Csoda kell hozzá, vagy géphiba.
Kerwin72
2015. október 18. 21:40
Végülis,tökmindegy volt,kit kapunk ellenfélnek.Van egy kétmeccses párharc,a labda gömbölyű,stb.,stb.Itt a lehetőség,hogy a sok duma után, egyszer végre teljesítsen a csapat. És bár nekem is tele a hócipőm a magyar foci elmúlt 30évével,sőt Viktor-rajongó sem vagyok,de azért egy magyxar válogatott ellen szurkolni? Nekem ez valahogy nem megy,még akkor sem,ha fociról van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!