Olimpia: Cseh és Verrasztó is kiesett 400 m vegyesen

2012. július 28. 12:25

Sem Cseh Lászlónak, sem Verrasztó Dávidnak nem sikerült döntőbe jutnia 400 méter vegyesen a londoni olimpia úszóversenyeinek szombati nyitányán.

2012. július 28. 12:25

Cseh László és Verrasztó Dávid is kiesett 400 méter vegyesen a londoni olimpia úszóversenyeinek szombati nyitányán: előbbi kilencedik lett, azaz éppen lemaradt az esti döntőről, míg utóbbi a 22. helyen végzett.

A négy éve ezüstérmes Cseh a negyedik futamban állt a rajtkőre, s közvetlenül nagy riválisa, az amerikai Michael Phelps mellett tempózott. Pillangón az olimpiák történetének legeredményesebb sportolója egy testhossznyira elhúzott Csehtől, aki háton ledolgozta hátrányát, s onnantól – önmagukhoz képest – kényelmes tempóban fej fej mellett haladtak a célig, s végül Phelps hét századdal bizonyult gyorsabbnak.

Az utolsó, ötödik futam előtt 4:13.40 perces idejével a negyedik helyen állt Cseh, de Ryan Lochte nyolcasában öten is gyorsabbnak bizonyultak nála, így megbosszulta magát, hogy rosszabb benyúlásával kikapott Phelpstől, s kilencedik helyen zárt. „Nagy csalódás ez nekem” – mondta az Európa-rekordot 4:06.16-tal tartó Cseh László.

Úgy éreztem, hogy jól megyek Phelpsszel együtt, és még maradt is bennem tartalék. Azt hittem ennyi elég lesz, nem gondoltam volna, hogy ilyen lassan úszunk.” Phelps az utolsó helyen, nyolcadikként jutott be a döntőbe. Verrasztó messze elmaradva legjobbjától, 4:18.31 perccel csapott a célba. „Sajnos ma semmi nem jött össze. Van ilyen, de hát olimpián még sosem úsztam. Remélem, 200-on jobban megy majd” – összegzett Verrasztó.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peti
2012. július 28. 20:41
Helyesirasi hibakert elnezest, altalaban kinosan figyelek, de most egy ilyen uj kezi vackon gepelek, es gyakran melleutok.
peti
2012. július 28. 19:27
Pff, ilyenkor szegyellenem, hogy magyar vagyok, ha eszembe nem jutna, h a sok fikazo kocsog sose volt az... Minimum bronzot vartam Cseh Lacitol, nem jott ossze, aztan akkor mi van? A sok net elott szukolo csicska, akik eletukben soha semmiben kozel se voltak az elvonalhoz, talan az elmult 4 evben Cseh Lacival kelt es edzett, hogy egyaltalan joguk legyen szajaskodni? A nyomorult honfifi nevu is, Csernoviczkinek gratulalgat (helyesen), az uszot meg lehuzza, mert neki nem ugy sikerult, ahogy a fotelbol o elvarta. Mert o aztan tudja, mit kell csinalni egy vilagversenyen, ellentetben egy olimpikonnal, meg az edzoivel... Csernoviczki szerencseje, hogy "legalabb" a bronz megvan, kulonben honfifi, meg a tobbi faszadek vele is visszafizettetne a jegyet... A JEGYET, vazz. Van fogalmad, mi loveba es erofeszitesbe kerul a felkeszulesuk? Koltoi kerdes volt...
Senki Alfonz
2012. július 28. 14:25
A bajok okai általában azok, hogy másokra figyelnek, őket akarják legyőzni, nem önmagukat. Ez a már már megszállott igyekezett bosszulta meg magát. Én nem bántom Cseh Lacit, mert szerény, tehetséges ember, de régebben azt mondták Kiss Lászlóval együtt, hogy Phelps egy UFÓ kurva hosszú karokkal. Amióta van Lochte, azóta nem mondják már ezt! Egy jó sportolónak éreznie kell a saját pillanatnyi teljesítményét, az időt is és nem az ellenfelet kell figyelni. Ha magából mindent kiadva lett volna kilencedik, az sokkal tisztességesebb lett volna. Taktikai és motivációs hiba!!!
Honfi-fi
2012. július 28. 14:23
és még maradt is bennem tartalék ------------------ Na ez a baj. Egy elődöntős sportágban, nem taktikázni küldtük ki a sportolót, hanem azért, hogy a maximumot teljesítse. Én visszafizettetném Cseh-vel a repülőjegy árát. Egy elődöntőből is minimum négykézláb, meghalva kell kijönni a medencéből, úgy hogy élete legjobbját ússza meg, és utána a döntőben, meg még ennél is jobbat kell úszni, egy olimpián. Elmehet Cseh a bús picsába, egy kicsit se sajnálom ha taktikázni akar, menjen pókerjátékosnak, ne úszónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!