Születőben az Új baloldal

2017. december 6. 21:53

Pindroch Tamás
Mozgástér

Miközben az MSZP és a DK azon versengenek egymással, hogy melyik a nagyobbik baloldali párt, szép lassan olvad a támogatottságuk.

„De valahogy Gyurcsány még Kunhalmi Ágnes miatt sem szeretne összebútorozni az MSZP-vel, hiszen 2014-ben is az lett a vége az akkori biznisznek, hogy a közös listán négy fővel bejutottak a parlamentbe, így még frakciót sem tudtak alakítani. Azóta sincs parlamenti szakmai stábjuk, nem lihegnek a nyakukban az ilyen-olyan tanácsadóik, és nem jött be a képviselőcsoporttal automatikusan járó anyagi támogatás sem a párt kasszájába. Na, ezt el akarják kerülni.

Csakhogy a nagy időhúzás és egymásra mutogatás közepette, miközben az MSZP és a DK azon versengenek egymással, hogy melyik a nagyobbik baloldali párt, szép lassan olvad a támogatottságuk. Elmegy mellettük a velük közösséget eddig soha nem vállaló LMP, és a folyamatos gyengülésüket, ötlettelenségüket látva a baloldali-liberális ajtórésbe már hónapokkal ezelőtt betette a lábát a Jobbik is. Születőben tehát az Új baloldal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre