Bucsella József tanítása

2017. november 14. 18:25

Surján László
Magyar Idők

Gyurcsány ostobaságot csinált, de ő maga nem ostoba. Ahogy mondják, 19-re lapot húzott.

„Lukács Mátyás és Bucsella József abból adnak példát, ami sajnos a mai ellenzékből hiányzik: hazaszeretetből. Gyurcsány most arra gyűjti az aláírásokat, hogy a Lukácsok és Bucsellák ne szólhassanak bele a magyarországi ügyekbe. Létezik ennél gyalázatosabb dolog?

Gyurcsány ostobaságot csinált, de ő maga nem ostoba. Ahogy mondják, 19-re lapot húzott. A célja nyilván nem más, mint hogy a legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként uralja a 2018 utáni parlamenti csatákat. Ehhez a Jobbikot ki kell lökni a demokratikus pártok sorából, ami Kálmán Olga ide, Kálmán Olga oda, nem lesz nagyon nehéz, és ki kell várni az MSZP zsugorodását. Fel lehet szívni a mikropártokat, s máris megvalósul a cél.

Ezzel a szavazatijog-megvonási ötlettel ezek a remények látszólag kútba esnek. Ám ez nem biztos. A kérdés, lesz-e annyi becsapható, félrevezethető és nemzeti szolidaritás nél­küli ember, aki merő irigységből azt mondja: tényleg ne szóljanak bele azok, akik kint rekedtek. A DK úgy véli, hogy ezek az emberek majd hozzásegítik őket ahhoz, hogy az ellenzék vezetőerejévé legyenek. Remélem, rosszul kalkuláltak.

Hatvanegy éve Bucsella József és társai tudták, mivel tartoznak a nemzetnek. Vajon mi, mai magyarok, tudjuk-e, hogy mivel tartozunk nekik? Állampolgári jogaik megvonásával biztosan nem. De nagyon szeretném már látni azt a középiskolai tankönyvet, amelyben Bucsella József története is olvasható Hunyadi Mátyás, Dobó István és a sok más hősé mellett. Bucsella, aki túlélte saját agyonlövését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre