Harc a riporterekkel: Trump elnök sajtótájékoztatója

2017. február 16. 20:06

Donald Trump sajtótájékoztatóján sokat viccelődött, hamis hírekkel vádolta meg a média képviselőit és le is kiabálta az egyik riportert.

Donald Trump sajtótájékoztatóját az Independent közvetítette élőben. Az amerikai elnök több kérdést egyenként értékelt. A New York Timest a twitter üzeneteihez hasonlóan „hanyatlónak” nevezte, a CNN-t „hamis híreknek”, de a BBC-t és más lapokat, csatornákat is negatívan értékelt, már a kérdésfeltevés előtt. Az egyik újságírót „csendet” kiáltásokkal halkította el. 

A lemondott nemzetbiztonsági tanácsadójával kapcsolatosan is elsődlegesen a médiát vádolta és azt mondta, hogy nem a megfelelő dolgokkal foglalkoznak az újságírók. Sokkal fontosabbnak tartotta azt, hogy szivárogtatások történnek, melyek szerinte még az Obama kormányzatból megmaradt hivatalnokokhoz köthetőek. Kijelentette, hogy a szivárogtatások igazak, míg a hírek hamisak, több médium kifejezetten Trump-ellenes.

Az Észak-Koreával és Oroszországgal kapcsolatos incidensekre vonatkozó kérdésekre válaszolva azt mondta, hogy nem kell nyilatkoznia katonai kérdésekben. Elmondta, hogy nem lenne rossz dolog, ha Amerika kijönne Oroszországgal, ahogy minden más országgal is, ami viszont szerinte még kérdéses, hogy meg tud-e valósulni. 

vissza a teljes nézetre