Musk 122 millió dollár végkielégítést fizet a Twitter három kirúgott csúcsvezetőjének

2022. október 31. 16:40

Aki repül, az repül, ami jár, az jár.

2022. október 31. 16:40
null
Révész Béla

Miután egy mosdókagylóval a kezében besétált a Twitterhez, Elon Musk, mint új tulajdonos nem sokáig vesztegette az időt. Másnap már ki is rúgta a vállalat három csúcsvezetőjét, Parag Agrawal vezérigazgatót, Ned Segal gazdasági igazgatót, valamint Vijaya Gadde jogi és politikai vezetőt. Muskot az utóbbi tölthette el leginkább elégedettséggel: Gadde volt az a személy, aki a cenzúra rendszerét magas szintre emelte a Twitternél, de ő döntött konzervatív politikusok és újságírók letiltásáról is, egyebek között Donald Trump fiókjának eltávolítása is az ő nevéhez fűződik.

Musk egyébként az előzetes hírek szerint a Twitter munkavállalóinak a 75 százalékától szeretne megszabadulni, de ezt ő maga igyekezett cáfolni. Jelen pillanatban úgy tűnik, a kirúgási arány 50 százalékos lesz. Nem sok jót ígért a Twitter-alkalmazottak nyílt levele sem, amelyben kifejtették: ha a világ leggazdagabb embere valóban elbocsátás-hullámot tervez, az a platform, mint nyilvános diskurzusnak helyet adó tér minőségi romlását fogja maga után vonni. „Egy ilyen volumenű meggondolatlan leépítés bejelentése aláássa felhasználóink és ügyfeleink platformunkba vetett bizalmát, és egyben nem más, mint a munkavállalók megfélemlítése” – írták, hozzátéve: „követeljük, hogy méltósággal bánjanak velünk, és ne úgy, mintha egyszerűen csak gyalogok volnánk egy milliárdosok által játszott sakkpartiban”.

Ha valami, egy ilyen levél egészen biztosan nem hatja meg Elon Muskot, aki egyébként is legendás a munkavállalók jogainak semmibevételéről.

– írták, hozzátéve: . Ha valami, egy ilyen levél egészen biztosan nem hatja meg Elon Muskot, aki egyébként is .

Musk alapvetően nem is a cenzúrát nevezte meg az elbocsátások okaként, hanem azt, hogy

a vezetők a Twitter felvásárlási folyamata alatt végig hazudtak neki a platformon jelen lévő robotprofilok számáról,

márpedig a jelenlegi és a meglévő hirdetőknek egyáltalán nem mindegy, hogy hús-vér emberek, vagy hamis kamufiókok látják a vagyonokba kerülő hirdetéseiket.

A három kirúgott vezető elsősorban az erkölcsi megalázást kénytelen elviselni. Az anyagiakkal már sokkal jobban jártak: szerződésük végkielégítésről szóló záradéka alapján összesen 122 millió dollárral ballaghattak haza. Agrawal kapott a legtöbbet, 57,4 milliót, míg Segal 44,5 millióval, míg Gadde potom 20 millió dollárral a zsebében nyalogathatja sebeit.

Fotó: MTI/AP/Seth Wenig

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2022. november 03. 22:46
Nem pusztán felesleges, kifejezetten káros volt a tevékenységük.
Reszelő Aladár
2022. november 03. 22:46
A lipsi világ most fog két részre szakadni. Az egyik szerint ők áldozatok és minden pénz megérdemelnek. A másik szerint a pénz automatikusan Ukrajnát illeti a morál nevében. A megoldás pedig az lesz, hogy létrehoznak egy alapot, ahol minden twittjük után átutalnak 5 dollárt, amiből a szegénység felszámolását, a feketék helyzetét és Ukrajna újjáéptését támoatják majd. Mínusz a költségek. Ja és holnap már be is ülnek valamely woke NGO felügyelő bizottságába, mivel az ő személyük a garancia, hogy a szélsőjobb nem nyer több teret más forumokon.
Kivűlálló
2022. november 03. 22:45
Adtam volna én nekik a kurva anyjukat, nem végkielégítést!
Kecmec
2022. november 03. 22:45
Elnézést 204 millió dollár
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!