Havi 150 ezret bukik minden amerikai Biden miatt 

2022. október 08. 17:37

A Heritage Foundation által szeptember 22-én közzétett adatok szerint Joe Biden elnök hivatalba lépése óta az amerikaiak évente mintegy 4200 dollárt (azaz havonta közel 150 ezer forintot) veszítettek jövedelmükből a szárnyaló infláció és a növekvő hitelkamatok miatt.

2022. október 08. 17:37
null

Nem volt pénzük, nyomtattak

Az alapítvány közölte, hogy szakértői ezt a „sokkoló” összeget különböző adatsorok – fogyasztói árakra vonatkozó adatok és a Federal Reserve kamatlábai – alapján számították ki.

A fogyasztói árak 2021 januárja óta 12,7 százalékkal emelkedtek, sokkal gyorsabban, mint a bérek, ezért az alapítvány elemzői szerint 

az átlagos amerikai munkavállaló évi 3000 dollár (1,28 millió foritnyi) vásárlóerőt veszített.

Eközben a Federal Reserve infláció elleni küzdelemre irányuló szigorúbb monetáris politikája következtében a kamatlábak is emelkednek, ami a jelzáloghitelek, gépjárműhitelek és hitelkártyák hitelfelvételi költségeinek növekedését eredményezi. 
A Heritage Foundation elemzői szerint ez évente további 1200 dollárral (511 ezer forinttal) csökkentette az átlagos amerikai vásárlóerőt.

„Egyszerűen fogalmazva, 

a dolgozó amerikaiak ma – éves szinten – 4200 dollárral (közel 1,8 millió forinttal) szegényebbek, mint amikor Biden hivatalba lépett”

 – mondta EJ Antoni, a Heritage Foundation adatelemző központjának regionális gazdaságtani kutatója.

„Az amerikai családok pénzügyi katasztrófája közvetlen eredménye az elnök és a kongresszus pénzköltési kényszerének, ezen felül a jegybank még támogatja is őket azzal, hogy még több dollárt nyomtat. Washington olyan dollárbilliókat költött el meggondolatlanul, amelyek nem is léteztek – ezért nyomtattak »pár dollárt«. Ez féktelen inflációt okozott, ami pedig tönkretette az emberek vásárlóerejét” – tette hozzá Antoni.

Ördögi spirál

A kutató a Biden-kormányzatot és a Kongresszust is célkeresztbe vette, amiért folytatják a költekezést, és hagyják, hogy a Federal Reserve nyomdagépei tovább forogjanak ahelyett, hogy „korrigáltak volna, amikor az infláció egy évvel ezelőtt elkezdett emelkedni”.

„Ördögi spirálban vagyunk, de ezt Joe Biden, a demokraták által irányított kongresszus és a Fed saját magának köszönheti” – tette hozzá Antoni. Ugyanakkor közgazdász körökben nagyon megoszlanak a vélemények arról, hogy az inflációs spirált hogyan lehet megfogni még Amerikában is, ahol pedig – főként az igen erős dollár és a hatalmas palagáz készletek okán – viszonylag védettek a háborús és egyéb világgazdasági hatásoktól. Nem lenne meglepő tehát, ha Európában a fentinél is rosszabb számok jönnének ki egy ilyen elemzésből.

Borítókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukubenko
2022. december 30. 08:30
Ezt egy másik végbélféregnek írtam, neked is bemásolom, mert megérdemled. Elmehetsz te moslékzabáló jobbikdékásmomentumos végbélféreg a redvásba. Te még az apád faszában sem kóricáltál, amikor én már Bécs, Párizs meg New York utcáit jártam. Miről beszélsz te idióta?? Szárnyal a dollár mi?? Európából menekítik ki a pénzüket a cégek, mert elsőnek Európa fog összeomlani. Az USA államadóssága 31.000 milliárd dollár. 30 millió ember élelmiszerjegyen él, mert különben éhen halna. Tudod te idióta, hogy az USA-ban egy munkavállalónak csak 2 hét szabadsága van. Tudod te azt, hogy a legtöbb munkavállalónak nincs fizetett betegállománya. Tudod te azt, hogy egy fogtömés 2 ezer, egy MRI 6 ezer dollárba kerül. Tudod te azt, hogy ha vettél magadnak egy házat, akkor 8.500 dollár vagyonadót kell fizetned. Az USA a végnapjait éli, mert már utálja az egész világ és csak a kibaszott EU hagyja, hogy kirabolják és tönkre tegyék. Most utoljára a mi vérünket fogják kiszívni. AZ USA egy kullancs egy pióca egy parazita állam. A tetves kazárok 1913.12.23-án átvették a hatalmat és azóta szopatják a fajtádat. Annyi hajléktalan meg kábszeres van a keleti és nyugati part nagyvárosaiban, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. B+, te faszparaszt, nekem nem a haverom meg a rokonom mesélte, hanem a saját szememmel láttam. Nem egyszer, vagy kétszer, hanem sokszor. Bejártam az országot a keleti parttól Las Vegasig. Egy okádék mocskos nigger lepratelep az összes nagyváros. A fehér ember félelemben él, mert a kibaszott judeobolsevikok ráuszították a csóró tanulatlan bűnöző niggereket a középosztálybeli fehérekre. Ezt magyarázd meg te tetű. https://www.youtube.com/watch?v=PEmaFuScumw https://www.youtube.com/watch?v=3nvTgSW2L8Q
fatman
2022. október 13. 14:58
így jár az, aki ilyen mocskokra szavaz... majd novemberben lehet korrigálni... fékek és ellensúlyok... :)))
fatman
2022. október 13. 14:58
Ja, és ez a fasz bejelentette, h újra indul... :)))
Sorted87
2022. október 10. 20:51
De ez itt senkit sem érdekel mert itt orbán faszát szopják! Amikor végképp a torkukon tolja le akkor is annyit fognak mondani hogy gazdám kérek még :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!