Az Emírségek előrelépett a befolyási rangsorban

2022. szeptember 14. 06:08

Az Egyesült Arab Emírségek vezeti a Mena régiót a Global Soft Power Indexen, az ország már az első 15 között van. Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk – az Emírségek alelnöke és miniszterelnöke, Dubaj uralkodója – országa regionálisan az első, globálisan pedig a 10. helyen végzett. Az ország a diplomáciai befolyás tekintetében is a 10., médiabefolyás tekintetében pedig a 11. helyen áll.

2022. szeptember 14. 06:08
null

„Az Egyesült Arab Emírségek igazi »soft power« összetevője a fejlesztési modellje, amely egyesíti a Keletet és a Nyugatot. Összehozza a legjobb ötleteket és elméket, valamint a különböző kultúrából származó embereket, megkülönböztetés nélkül azért, hogy így a világ legjobb fejlesztési modelljét építse fel”  – tweetelte Mohammed sejk.

Az Egyesült Arab Emírségek megtartotta a Közel-Kelet és Észak-Afrika első helyét a Global Soft Power Indexen, és két pozíciót javítva a világ 15 legjobb nemzete közé sorolták.

A Brand Finance által kedden közzétett Global Soft Power Index 2022 szerint az Emírségek 52,0-ra javította pontszámát – köszönhetően a más országokkal fenntartott erős és barátságos nemzetközi kapcsolatainak, befektetőbarát politikájának és a világjárvány sikeres kezelésének.

A felmérésben több mint 100 ezer ember vett részt, akik a világ 120 országát értékelték.

Az Egyesült Arab Emírségek a felmérés üzleti és kereskedelmi „pillérében” teljesített a legjobban, és a világ 10 legjobbja közé került. A megkérdezettek szerint az Egyesült Arab Emírségekkel „könnyű üzletet kötni”, ebben a kategóriában a 4. helyen áll, majd az „erős és stabil gazdaság” következik, ahol a 8. helyet foglalja el.

Saeed Mohammed Al Eter, az Egyesült Arab Emírségek Kormányzati Média Hivatalának elnöke szerint, ha egy nemzetet csodálnak, tisztelnek és megbíznak benne, az azt jelenti, hogy az emberek megbíznak az adott kormány döntéseiben is – vagy legalább először megkérdőjelezik azokat, de nem ítélik el azonnal.

„Hiszem, hogy a »soft power« kulcsa a korlátok lebontása, más filozófiák, ideológiák, hitek és megközelítések befogadása. Végső soron a nyitottság és a befogadás, az őszinteség és a nagylelkűség olyan értékek, amelyek bizalmat építenek – és a bizalom az együttműködés alapja” – tette hozzá Al Eter.

A Global Soft Power Index 2022 szerint az Egyesült Arab Emírségek jobb eredményeket ért el, mint Hollandia, Szingapúr, Dánia, Norvégia, Új-Zéland, Izrael, India, Pakisztán és sok más nagy ország.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2022. szeptember 14. 14:54
Az emírségekben ugye demokratikus és vérmentes szénhidrogént szokás termelni?
kilincsucca
2022. szeptember 14. 14:54
Most aztán visíthatnak a folyton demokráciáért küzdők! Az Emírségekben ugyanis nincs demokrácia, viszont sikeres állam és az élet ott jobb mint egy csomó demokratikus államnak nevezett országban!
Akitlosz
2022. szeptember 14. 14:39
Az Emírségek összehozza az idegen kultúrájúakat viszont nem ad nekik állampolgárságot, sem politikai hatalmat, így megvédi a kultúráját és saját magát. Szemben az európai és a nyugati országokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!