Másfél millió dollárt kapott az amerikai rendőrtiszt, aki SS-rangjelzést ragasztott irodája ajtajára

2022. június 20. 12:16

Derek Kammerzel azt hitte, vicces dolog, ha Obergruppenführer-rangjelzés virít a neve fölött. Nem volt az, de nagyot kaszált vele.

2022. június 20. 12:16
null

Egészen abszurd történet főszereplőjévé vált Derek Kammerzel, a washingtoni Kent város rendőrfőnök-helyettese. A derék rendőr egy Obergruppenführer (SS-tábornok) rangjelzést ábrázoló képet ragasztott irodája ajtajára, és ezt viccesnek is találta. Utólag úgy magyarázta a dolgot, hogy évekkel ezelőtt a neve miatt egy kollégája aggatta rá a „német tábornok” becenevet,  majd amikor guglizás közben rábukkant a rangjelzésre, úgy gondolta, mindenki nevetni fog, ha az díszeleg majd a névtáblája fölött.

Rajta kívül senki nem találta viccesnek a dolgot, így pár nap elteltével az egyik nyomozó jelentette a megfelelő helyen az esetet, a zsidó közösségek és sajtó megneszelte a dolgot, és kirobbant a botrány.

A belső vizsgálat megállapította, hogy Kammerzelnek nem ez volt az első antiszemita megnyilvánulása.

Több esetben viccelődött a holokauszton, egy ízben nagyobb társaságban például azzal poénkodott, hogy a nagyapja koncentrációs lágerben halt meg, amikor részegen kiesett az őrtoronyból. 

A rendőrtisztet átmenetileg felfüggesztették állásából, de a zsidó közösségnek és a közvéleménynek ez már nem volt elég. A rendőrségre folyamatos nyomás nehezedett, így nem maradt más alternatíva, mint az, hogy megválnak a huszonhét éve ott szolgáló kollégájuktól. Itt kezdődtek a bonyodalmak, mivel Kammerzelnek esze ágában sem volt lemondani, a törvényi szabályozás hiányosságai miatt azonban ha kirúgták volna, a munkaügyi bíróság azonnal visszahelyezteti az állásába. Kent városa így kénytelen volt leülni tárgyalni vele. 

Kammerzel nem volt szívbajos, rezzenéstelen arccal közölte, hogy három millió dollárért hajlandó lemondani.

Ekkor vette kezdetét egy rendkívül kínos és méltatlan alkudozás, amelynek eredményeképpen a város és antiszemita alkalmazottja végül 1,52 millió dolláros lelépési díjban állapodtak meg. 

A zsidó közösség közleményében felemásnak értékelte a megoldást. Mint írták, rendkívül zavaró az a tény, hogy egy rendőr, aki a holokauszttal viccelődik és SS-jelképeket propagál, másfél millió dolláros bánatpénzt kap a távozásakor, de megértik, hogy ebben az esetben a városnak korlátozott lehetőségei voltak. 
Ügy lezárva.

Nyitókép: Kent PD nyomozati anyag

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. július 01. 15:18
ezt még én sem hallottam, pedig nem vagyok már fiatal... és még Hofit is hallottam élőben... látszik, h már nem divat ilyen vicceket mesélni...
Royce2.0
2022. június 27. 12:09
"Nem csak a kommunistáké a világ. Az úton még ott poroszkál, egy-két SS-hadosztály" :DDD
Augustus1
2022. június 23. 23:51
Erre Kohn bácsi is csak annyit mondhat: Ügyes!
Szittya Attila Bendegúz
2022. június 23. 12:48
Másfél milát kialkudott a várostól, dolgoznia sem kell már, az antiszemita nézeteit nem kellett pironkodva visszavonnia, és a zsidók is elégedettek, hogy kirúgattak egy nácit. Ez a faszi minden, csak nem hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!