A texasi kormányzó buszra pakolta a migránsokat és elküldte őket Bidennek Washingtonba

2022. május 02. 21:01

Titokban osztja szét a migránsokat a Biden-kormányzat Amerikában. Texas kormányzója szerint ugyanakkor nem csak a migránsok, de Biden is átlépett egy határt, amikor több millió bevándorlót engedett az országba – a kormányzó ezért úgy döntött, hogy buszokat szervez, és a migránsokat visszaküldi a „feladónak”. 

2022. május 02. 21:01
null
Fekete Kíra

Migránsbuszok lepik el Texast

Egy tíz utast szállító busz érkezett a washingtoni Union Station közelébe, és a Capitoliumtól néhány háztömbnyire, közvetlenül a város központi pályaudvara előtt állt meg – írta a Foxnews.

Greg Abbott, Texas kormányzója éles kritikát fogalmazott meg a Biden-kormányról, szerinte a Fehér Ház nem veszi komolyan a déli államok migránsproblémáit. 

Abbott egy ünnepségen kijelentette, hogy az 

elmúlt 15 hónapban több mint 1,6 millió ember lépte át illegálisan a texasi határt, 

majd később hozzátette, hogy innentől Washingtonba fogja küldeni a határátkelő migránsokat. 

A Fehér Ház kezdetben nem vette komolyan Abbott kijelentését, ezért igazán meglepődhettek, amikor megérkezett Washingtonba egy körülbelül harminc migránst szállító busz is. 

Abbott továbbá erősen kritizálta a Biden-kormány határválság kezelését, mondván, a szövetségi kormány kudarcot vallott, hiszen nem mérte fel megfelelően a határokon kialakult helyzetet.

Biden bejelentés nélkül szórta a migránsokat szerte az országban

Bár a Foxnews szerint kérdéses Abbott lépésének jogszerűsége – mivel a Legfelsőbb Bíróság 2012-es Arizona kontra Egyesült Államok ügye kimondta, hogy az államok nem hozhatnak saját bevándorlási politikát – a texasi kormányzó döntése nem egyedülálló.

Korábban a szövetségi kormány szállított több ezer migránst az ország különböző államaiba, gyakran figyelmeztetés nélkül.

A Foxnews szerint a Biden-kormányzat nemrégiben indította újra a migránsok charterjáratokkal történő szállítását egy New York külvárosi repülőtérre – a New York Post szerint erre azért van szükség, mivel 

Biden lassan visszahozza az összes illegális migránst, akit Trump kitoloncolt

Márciusban több mint 221 ezer illegális migránst vettek őrizetbe a bevándorlási hatóságok a mexikói határ amerikai oldalán, amely 33 százalékos növekedést jelent februárhoz képest, és 2000 óta a legmagasabb ilyen havi adat az Egyesült Államokban, jelentette a The Washington Post.

A baloldali-liberális amerikai napilap online tudósítása idézi az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynökségének (CBP) hétfőn közzétett adatait, amelyek szerint

az elmúlt fél évben, október 1. óta több mint 1 millió illegális határsértőt vettek őrizetbe a mexikói-amerikai határon.

Donald Trump korábbi amerikai elnök hivatali ideje során (2017-2021) eleinte szintén gyorsan emelkedett az illegális határátlépések száma az Egyesült Államokban, ám 2020 márciusában a növekedés váratlanul megtorpant, amikor a koronavírus-világjárvány kitörésével a Fehér Ház akkori vezetése életbe léptetett egy ritkán használt jogszabályt – írta korábban a Makronóm.

Ennek alkalmazásával több mint 1,7 millió, a mexikói-amerikai határon elfogott illegális bevándorlót toloncoltak ki az országból Trump időszakában.

Dán kutatók: A bevándorlás okozta sokszínűség bizalmatlanságot gerjeszt

Számos kutatás erősítette meg, hogy milyen károkat okozhat, ha túl sok bevándorló él az országban. 

Nem csak jóslatok és tapasztalatok, de széleskörű kutatások is alátámasztják a multikulturális társadalom negatív hatásait

A Koppenhágai Egyetem akadémikusainak tanulmánya szerint a

A kutatók 87 különböző korábbi tanulmány adatait is megvizsgálták, és arra jutottak, hogy az etnikai sokféleség társadalmi bizalmatlansághoz vezet.
 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2022. augusztus 12. 14:26
"Ilyen tömegű bevándoroltatással az az ország törvényszerűen le fog zülleni. Ha a világnak sikerülne megszabadulnia a dollártól a kereskedelemben, akkor Amerika nem fogja tudni másokkal fizettetni a politikájának a költségeit." A lezüllés már előrehaladott állapotban van, a dollár kiiktatása pedig már megkezdődött és számos ország ugrásra készen vár Kína és a többiek kezdő lépéseire.
darázs
2022. augusztus 12. 14:25
"vissza fog térni az usa az europai munkaerő és agyak elszipkázásához" akkor az USA lesz az első muciológus köztársaság mert a nyugat oktatáspolitikája annyira zéró és ez az amerikai züllésexportnak köszönhető
makám
2022. augusztus 12. 14:25
nem fog. vannak hagyományosan kevert államok, pl kalifonia vagy a nyugati parton kb mind ahová nagy mennyiségű közép és délamerikai benszülött érkezik. azok amerika fénykorában sem voltak teljesen fehér államok. ma kalifornia 46% fehér arányával menthetetlennek tűnik. a középnyugat és texas a 80..84% körüli fehér arányával fehérebb mint nyugateurópa nagy része vagy magyarország. a keleti part és florida megint más tészta. floridában 77% a fehérek aránya, de a színesek többnyiree kubai migránsok vagy leszármazottjaik. egyikük sem liberális és keményen dolgoznak. felfelé haladva pedig hagyományos nigger államok vannak akik nem akarnak konkurenciát. a középnyugat pedig ahogy texas is kiveti ezeket. és azért tegyük hozzá, hogy ezek a bevándorlók még ha harmadik világból jönnek is akkor is keresztények. még ha munka és egyéb morál terén nem sokkal jobbak, mint a muszlimok a terrorizmus növekedésének esélye nagyon alacsony. és többnyire feketén dolgoznak valamit építkezéseken, kertekben stb. ami látszik, már a musk twitter beruházása után is. a woke-nak vége. 2024-ben nagy átrendeződés lesz és vissza fog térni az usa az europai munkaerő és agyak elszipkázásához. mivel az amerikai fejlődés alapja mindig az európai oktatás volt és a megborult színes arányt így lehet a legyorsabban helyreállítani. pár évtized és európa csak egy gazdaságilag és demográfiailag lecsupaszított váz marad.
lurker
2022. augusztus 12. 14:24
Ha a demokraták elcsalnak még pár választást, 1000% hogy szétszakad az USA. Már most kezd gyengülni a szövetségi rendszer, egyre önfejűbbé válnak az államok. Texas és Florida pl. Amerika legnormálisabb államai, ott soha nem lesz demokrata kormányzó. Ott rend van. Pl a hajléktalanokat begyűjtik, elzárják és leszoktatják őket a cuccról. Utána könnyes szemmel hálálkodnak hogy segítséget kaptak. Ezzel szemben Kaliforniában államban, pl San Fransisco-ban legalizálták az utcán élést, és emberi ürülék gyűjtő önkéntesek takarítják a várost mindennem (nézz utána ha nem hiszed el) Lényegében két nagyon eltérő világ van kialakulóban és ebből minden lesz, csak egység nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!