Délutáni sátánklubot kérvényezett egy amerikai szülő, leszavazta az iskolatanács

2022. május 10. 09:56

Egy pennsylvaniai iskolai körzet leszavazta egy szülő kérését, miszerint indítsanak After School Satan Clubot az iskolában – egy sátáni lelkész szerint az iskolának nincs joga kitiltani őket az intézményből.

2022. május 10. 09:56
null
Fekete Kíra

Szórólapokkal népszerűsítik a sátán klubot

A kérvényező szülő elmondása szerint olyan iskola utáni foglalkoztatást keresett a gyermekei számára, ami nem egyházi, hanem világi témákat dolgoz fel – az iskola azonban elutasította a kérést. 

A Moline-Coal Valley Iskolaközpont azzal indokolta döntését, hogy „csak a vallási kötődésű csoportoknak engedélyezik azt, hogy térítés ellenében béreljék a létesítményeiket”. 

Bár a Pennsylvania állambeli Észak-York megyében nem fog megvalósulni az iskolán kívüli sátánklub, az ország más iskolai körzeteiben már felkarolták a Sátáni Templom által szponzorált iskolán kívüli programokat. 

Az év elején az Illinois állambeli Jane Addams Általános Iskolát érte kritika, amiért olyan szórólapokat osztogatott, amelyek az iskolán kívüli Sátán Klubot hirdették. 

June Everett sátáni lelkész és az After School Satan Club kampányigazgatója szerint 
„az Egyesült Államok alkotmánya szerint amennyiben az iskola engedélyezi a szórólapok osztogatását,

Az After School Satan Club továbbá azt is állítja, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának döntése alapján joga van ahhoz, hogy órák után gyűléseket tartson az iskola területén: „a Legfelsőbb Bíróság 2001-ben úgy döntött, hogy az iskolák nem diszkriminálhatják a vallási beszédet – tehát 

Megtévesztő név

Az After School Satan Club kézikönyve szerint a név megtévesztő, hiszen a csoport „nem tart előadást gyermekeknek a sátánizmusról” – a klub középpontjában a „szabad kutatás és a racionalizmus” áll – írja a Christian Post hírportál. 

Az After School Satan Club weboldalán található videóban viszont szó esik a Sátánról:  egy „My Pal Satan” című dal szerepel a weboldalon, amely így hangzik: „A Sátán nem egy gonosz fickó, azt akarja, hogy tanulj és kérdezd meg, miért, azt akarja, hogy jól érezd magad és légy önmagad, és mellesleg nincs pokol". Továbbá a dal azt is állítja, hogy „a Sátán nem egy ijesztő fickó, azt akarja, hogy adakozz és légy kedves.”

„Ha minden igaz, a Sátán valójában nem is létezik” – folytatódik a dal. „Ő egy képzeletbeli barát, aki megtaníthat minket arra, hogyan éljünk.” 


 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szittya Attila Bendegúz
2022. június 04. 12:05
Aki az ördögöt, a Sátánt mitológiai figuraként képzeli el, az minimálisan sincs tisztában a keresztény kultúra 2000 éves múltjával, ergo teljesen tájékozatlan és/vagy teljesen hülye. Következésképp semmilyen értéket nem tulajdonítok neki, azaz a leghasznosabb felhasználási módja a haleledel.
fogyatékos
2022. június 04. 12:05
szóval aki nem hisz a mesékben az hülye, köszönjük gondolom annyira azért nem hülye, mint aki azt hitte február 24 előtt, hogy oroszország meg fogja támadni ukrajnát
annamanna
2022. június 04. 12:04
Szerintem te teljesen hülye vagy és üdvösséged sincs.
minekkellregisztralni
2022. május 13. 01:50
A nyugati világ beteg és haldoklik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!