Kína miatt borzongunk, de Nyugaton is megvalósult a társadalmi pontrendszer

2022. március 16. 00:00

A moszkvai polgárok egyik napról a másikra azzal szembesültek, hogy nem tudnak belépni a metróba. Az Apple és a Google Pay ugyanis lényegében letiltotta őket.

2022. március 16. 00:00
null

Hiba volt az életünk nagy részét a techcégek hatáskörébe adni, hogy ők aztán társadalmi pontrendszert valósítsanak meg. Ha ugyanis rosszul szavazunk, rosszra gondolunk, vagy rossz ország lakói vagyunk, akkor ezek a senki által meg nem választott gazdasági monopóliumok egyből le- és kitilthatnak minket a gazdasági-társadalmi vérkeringésből, lényegében ez az üzenete a Summit News cikkének.

Az ír újságíró, Jason Corcoran posztolta Twitterre a címlapképünkön látható fotót arról, hogy moszkvai emberek próbálnak bejutni a metróba, de az amerikai cégek, amelyeknek a fizetési rendszert részben kiszervezte a társadalom, nem engedik ezt meg nekik.

Számos oroszországi bank ügyfelei már nem használhatják bankkártyáikat a Google Pay és az Apple Pay szolgáltatással az országot érintő, újonnan bevezetett pénzügyi szankciók miatt – számolt be a Verge, megjegyezve, hogy ezek a fizetési módok Oroszországban azért még kevésbé népszerűek, mint Nyugaton.

„Míg az ügyfelek Oroszországon belül továbbra is használhatják az említett intézmények bankkártyáit, külföldön vagy az Oroszországgal szemben szankciókat elrendelő országok üzleteiben és szolgáltatásaiban történő online fizetések során már nem fognak működni” – áll a jelentésben.

Mivel a szankcióknak az orosz gazdaságra gyakorolt hatásától tartanak az emberek, az országban bankrohamokat is tapasztaltak már, az emberek megrohanták az automatákat, hogy nagy mennyiségű készpénzt vegyenek fel. Ez érthető is, ha digitálisan már nem tudnak fizetni az utazók.

„Életünk kulcsainak átadása olyan cégeknek, mint az Apple, a Google, a Facebook, a Twitter, az Amazon és a digitális világ, az emberiség legnagyobb hibája” – jegyezte meg a lapnak egy megkérdezett.

Az orosz-ukrán háborúról szóló vitáktól eltekintve a történet azt hangsúlyozza, hogy

veszélyes játék, ha a nagy technológiai vállalatoknak engedjük meg, hogy erkölcsi megítélésük alapján irányítsák a fizetési rendszereket.

Vagy éppen a kommunikációs rendszereinket, hiszen a Facebook mára saját szabályai alapján dönti el, hogy ki, mikor, milyen ügyben, mit mondhat.

Ha ezek a globális techcégek továbbra is arra törekszenek, hogy monopóliumokat hozzanak létre a gazdaság egyes szektorai felett, mi történik akkor, ha teljesen sikerrel járnak és tényleg az ő rendszerük jelenti majd az egyetlen elérhető fizetési lehetőséget egy országban?

Az Uber például megakadályozza, hogy taxit rendeljenek azok, akik korábban megtagadták az arcmaszk viselését bizonyos esetekben.

De mi akadályozza meg az Apple-t és a Google-t abban, hogy ne engedje fizetni azokat, akik rossz politikai pártra szavaztak

vagy aki nem a megfelelő narratívákat mondta fel a közösségi médiában? – teszi fel a kérdést a lap.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2022. május 13. 12:22
Nemsokára jön az Antikrisztus, és megoldja. Jelenések könyve:13:16 Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; 17. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
Google
2022. május 13. 12:21
Ezt jelenti a nagy liberális demokrácia valójában: senki által meg nem választott multik döntenek élet-halál kérdésekben. Az ő terepasztalukon a mi életünk zajlik. Velünk, rajtunk kísérleteznek.
nyúlgerinc
2022. március 21. 10:55
Álláspontom szerint az oroszok egyre inkább saját fejlesztéseiket fogják a jövőben is előnyben részesíteni, melyek az ilyen buta/degenerált intézkedések esetén is működésképesek. Nem kell sok idő ahhoz, hogy mind nálunk, mind pedig a Nyugat európai országokban - de a Zusában is - a munkanélküliség erőteljes növekedésnek induljon. Az un. nagy világmárkák kivonulása egy nem kis piacról, egyet jelent a termelés és értékesítés visszafogásával. Aminek egyenes következmény - más egyéb mellett - a foglalkoztatás erőteljes visszaesése. Természetesen erről is Putyin tehet majd.....
szgbj
2022. március 16. 19:31
Nemcsak velünk és rajtunk kísérleteznek, de egy jól meghatározott irányba: a totális ellenőrzés és kifosztás felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!