Malajziát megadásra kényszerítette a COVID-háború: már fehér zászlókat lengetnek az éhezők

2021. szeptember 20. 08:19

A maláj közösségi médiában az elmúlt hetekben kezdett lendületet kapni az a mozgalom, amely a rászorulókat arra hívja fel, hogy fehér zászlót helyezzenek segélykérésként a házaikra.

2021. szeptember 20. 08:19
null

Azóta napvilágot láttak azon emberek szívszorító beszámolói, akik a járvány miatt kimerítették a megtakarításaikat, és fehér zászlót kell felvonniuk segítségért, mert nem marad más reményük a túlélésre.

A társadalmi és politikai aktivista, Nik Faizah Nik Othman volt az egyik legelső Twitterező, aki fehér zászló lobogtatását javasolta. A nő úgy nyilatkozott, hogy szomorú volt, amikor látta a malajziai öngyilkosságokat nap mint nap – amelyekért a járvány okozta pusztítás felelős.

A fehér zászlós mozgalom célja a kitaláló szerint az, hogy

senkinek ne kelljen az öngyilkosságot választani és spontán módon tudjon segítséget kérni a közösségtől.

Rendőrségi statisztikák szerint az öngyilkosságok mögötti három fő okot a családi problémák, az érzelmi nyomás és pénzügyi okok jelentik az országban.

Egyes politikusok ugyanakkor elítélték a fehér zászló felvonásának szokását, ami hagyományosan a megadást szimbolizálja és úgy tüntetheti fel a kormányt, mintha kudarcot vallott volna a járványkezelésben. Kormányzati szereplők azt hangoztatják, hogy csak annak adnak segítséget, aki hivatalos úton igényli azt, nem pedig fehér zászlóval.

(Címlap: MTI/EPA/Ahmed Juszni)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. október 03. 12:13
Milyen szabvány szerint számolva?
MaBaker
2021. október 03. 12:13
Nna ez meg a másik. Magyarországon mindenki covid halott, aki szívott valaha egy levegőt valakivel aki látott már covidost és utána meghalt bármiben...
Drazsé
2021. október 03. 12:13
Malajzia: 713 halott/millió Magyarország: 3129 halott/millió
MaBaker
2021. szeptember 23. 21:12
Nem azt mondtam, hogy úgysem halok meg benne, hanem azt hogy pont annyi az esélyem meghalni benne, mintha autóval közlekednék a forgalomban. Funkcionális analfabétának kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki úgy értse, úgy gondolom úgysem fogok meghalni benne. Ellenben azzal ijesztgetni, hogy "majd jól meghalsz benne barom" pont olyan mintha az úton odamennél minden autóshoz és bekiabálnál az ablakon, hogy "a halálodba vezetsz te ökör". A logikád alapján pedig inkább kéne utálnod a kövéreket, vagy a dohányosokat, hogy ágyakat mernek elfoglalni más betegek elől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!