Az Oxfam szerint balkáni és nyugat-európai országok között is vannak adóparadicsomok

2017. november 30. 11:41

Jövő héten az Európai Bizottság közzéteszi adóparadicsomokról szóló feketelistáját. Az Oxfam nemzetközi szervezet ezért a bizottsági publikáció előtt jelentette meg saját listáját, amelyről állításuk szerint nem hagynak le politikai okokból egyes országokat. Így aztán Albánia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Montenegró, illetve Írország, Luxemburg, Hollandia és Málta szerepelnek a feketelistán Európából.

2017. november 30. 11:41

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2018. január 22. 17:17
És akkor még nem is voltak igazán bátrak, mert USA-t is fel kellett volna tenni pl. Nevada állam okán, a listára (nem csak a külső terület Virgin Islands miatt).
luga
2017. december 02. 03:10
Remélem, amit írsz, az csak irónia.
luisbathhelena
2017. november 30. 22:05
Juncker elvtárs! Magyarázatot követelek ! "Juncker nyilatkozataiban nem cáfolta a visszaélések megtörténtét, de azt mondta, nem volt tudomása visszaélésekről. A Luxemburg Leaks egyébként nem utalnak közvetlenül Junckerre, azonban nehéz elképzelni, hogy valamilyen módon ne lett volna fogalma a visszaélésekről, hiszen az adómegállapodásokat elvileg a kormánnyal kötötték a cégek."
röviden
2017. november 30. 17:56
Ez a Mauritius mindig gyanús volt. De hogy Luxemburg... megdöbbentem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!