A háború, ami semmin nem változtatott

2024. február 21. 23:23

Két éve tört ki az orosz–ukrán háború, amely bebizonyította, hogy a nyugati mániákkal szemben a technológiai innovációk nem változtatják meg a hadviselés természetét. A futuristák helyett a pragmatistáknak lett igazuk: a drónokról és online dezinformációról szóló szalagcímek között visszatértünk az első világháborúba.

2024. február 21. 23:23
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Tartozom egy vallomással, szerfelett nehezen veszek a kezembe csúnya könyveket. A téma jelentősége okán ezúttal kivételt tettem.

Két esztendeje tört ki az orosz–­ukrán háború. Megváltoztatja-e ez a végtelenül bonyolult, elhúzódó konfliktus a hadviselés természetét? Máshogyan alakulnak-e a következő évtizedek harctéri eseményei, a háborúk jövője attól, ami és ahogyan keleti szomszédunknál történik? Mindez nekünk, magyaroknak is húsba vágó kérdés, hiszen ettől függ, hogyan kell felkészülnünk az előttünk álló időszakra – mennyit és mire kell költenünk ahhoz, hogy szükség esetén képesek legyünk az önvédelemre.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!