A Tusványosra meghívott zenészek dolga, hogy szórakoztassák a közönséget

2016. július 26. 16:41

Az esti előadóknak nem kell azonosulniuk semmiféle, az előadásokon megjelenített politikai vagy világnézeti rendszerrel, meghívásuknak egyetlen szempontja az, hogy megfelelő szórakozást nyújtsanak a közönségnek, ugyanúgy, mint bármely más fesztiválon.

2016. július 26. 16:41
Tusványos

A 27. Tusványos szervezőinek álláspontja a Quimby zenekar és a többi együttes tusványosi fellépésével kapcsolatosan a következő:

A minden év júliusában Tusnádfürdőn (1997-ig Bálványoson) a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Magyar Ifjúsági Tanács által megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor sajátossága az, hogy délutánig előadások, tematikus rendezvények zajlanak a kéttucatnyi rendezvénysátorban, délutántól a szórakoztató kultúra (színház, stand-up comedy, táncház, író-olvasó találkozók), este pedig a fesztiválhangulat veszi át a terepet. Minden este legalább két koncert zajlik a nagyszínpadon, több koncert a kisszínpadon, előzetesen meghirdetve.

Huszonhét év alatt a táborban fellépett a magyarországi rock-, pop- és népzenei szcéna színe-java, valamint a térség ismert zenekarai közül is többen. Íme a nagyszínpadi zenekarok teljes listája, többen közülük nem egyszer voltak a rendezvény fellépői, ahogy a Quimby sem idén lépett fel először Tusnádfürdőn:

30Y

A Kutya Vacsorája

Ákos

Amorf Ördögök

Anima Sound System

Anna and the Barbies

Bagossy Brothers Company

Balázs Fecó Band

Balkan Fanatik

Baricz Gergő

Beatrice

Besh O droM

Bikini

Boban Markovic Orkestar

Budapest Bár

Cseh Tamás

Csík Zenekar

Deák Bill Gyula

Demjén Ferenc

Edda

Emil Rulez

Evilági

Fanfare Shavale

Ferenczi György és a Rackajam

Ghymes

Heaven Street Seven

Hiperkarma

Hobo és bandája

Hooligans

Hot Jazz Band

Intim Torna Illegál

Ismerős Arcok

Jánosi Együttes

Jóvilágvan

Kaláka

Karthago

Keleti Átjáró

KFT

Kiscsillag

Kistehén Zenekar

Knock Out

Kormorán

Ladánybene 27

Loyal

Magashegyi Underground

Magna Cum Laude

Maszkura és a Tücsökraj

Mercedes Blues Band

Mystery Gang Trio

Nightlosers

NOX

Ocho Macho

Omega

P. Mobil

Pál István Szalonna és zenekara

Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO)

Péterfy Bori and the Love Band

Quimby

Ripoff Raskolnikov

Role

Rúzsa Magdi

Semi Holsen

Shantel

Szabó Balázs Bandája

Szászcsávási Cigányzenekar

Szupernem

Tankcsapda

Tegnapután

The Palomita Show

Transylmania

Tündérground

Vad Fruttik

Viţa de vie

Zanzibár

Zdob şi Zdub

Zurgó Együttes

A Tusványosra meghívott és ott fellépő zenei előadók egyetlen dolga az, hogy szórakoztassák a közönséget, hogy bulit csináljanak, ennek pedig minden évben maradéktalanul eleget is tesznek. 2016-ban résztvevői csúcsot döntve összesen közel 80 ezer, többségében erdélyi fiatal vett részt a rendezvényeken és az esti koncerteken, tehették mindezt akár ingyen is, hiszen 16 óra előtt díjmentes a belépés, azután pedig csupán 10 lejes (700 forint) belépti díjat kell fizetni, ami más hasonló koncertprogramot felvonultató nyári fesztivál jegyáraival össze nem hasonlítható.

Úgy gondoljuk, sehova nem vezet és teljes mértékben fölösleges az, hogy az este fellépő zenekaron vagy előadón kérje számon bárki azt, hogy egyik vagy másik előadáson mi hangzott vagy nem hangzott el. Az esti előadóknak nem kell azonosulniuk semmiféle, az előadásokon megjelenített politikai vagy világnézeti rendszerrel, meghívásuknak egyetlen szempontja az, hogy megfelelő szórakozást nyújtsanak a közönségnek, ugyanúgy, mint bármely más fesztiválon.

Ajánljuk mindenki figyelmébe közösségi oldalunkat és honlapunkat, ahol a rendezvény teljes programja megtalálható, napi hírekkel, képes és filmes beszámolókkal együtt: facebook.com/tusvanyos

www.tusvanyos.ro

2016. július 26.

A Szervezők

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GyulaTamas
2016. augusztus 15. 10:38
Más médiumok pedig kizárólag a rendezvény kulturális részét mutatták be. Kinek mi a fontos... Ilyen sokszínű a világ, gyűlölködő liberrált barátaink.
Adam5
2016. augusztus 09. 22:59
Ne sértegess zsideszbérenc! A honlap is egy nagy kamu, kiírhatták volna nyugodtan, hogy politikai rendezvény, nincs azzal semmi baj, de nem kell másnak feltüntetni. Nyilván nem fognak Picsa koncertet szervezni, de lehet propagálni, hogy milyen pártatlan a kormánypárt ha koncertről van szó. A Quimby meg ha beleszalad a pofonba, így járt.
kispufi
2016. augusztus 09. 22:59
na, amikor a nagy igazdemokraták mondják meg, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van, az már csak azért nem pikáns - csak alapjáraton lenne az -, mert ismerjük őket pár évtizede.
Bokros Birka
2016. augusztus 09. 22:59
Azt hiszem megérkezett az országba az MSZP volt kampány stratégája a gyűlölet kisiparos Rongy Wéreb, akit megint szerződtetnek. Gyurcsótány is tőle tanulta az igazi magyar gyűlöletet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!