AirMule, a repülő öszvér

2016. január 15. 07:13

Az Urban Aeronautics hatalmas teherszállító drónja kiválóan megfelel a hadseregnek, szinte minden olyan helyen bevethető, ahová már egy helikopter nem tud eljutni.

2016. január 15. 07:13
Rick Stella

A legtöbb drón számára már az is probléma, mekkora kamerát lehet rászerelni, hogy megfelelően még repülni is tudjon. Az AirMule, vagyis repülő öszvér könnyedén szállít akár fél tonnát is, nem véletlen a hadsereg kapott az alkalmon és rögvest le is szerződtette a találmányt. Az izraeli Urban Aeronautics eleve olyan drónokkal kísérletezett, melyek sok felszerelés tudnak szállítani, igaz az eredeti ötletben még segélyszállítmányokat akartak eljuttatni katasztrófa sújtotta területekre.

 

Az AirMule előnye az, hogy olyan helyekre is el tud jutni, ahová hagyományos helikopterrel nem és még 500 kilós terhet is cipelhet magával. Előnye az is, 50 kilométeres környezetben mindenhova eljuthat és le is tud szállni, gyakorlatilag 24 óra alatt egy előretolt helyőrség teljes felszerelését ki tudja szállítani még mostoha időjárási körülmények közepette is. Ha viszont egy tucat AirMule-t vetnek be egy hadi esemény során, akkor ez fel is gyorsítható (3.000 embert 10 AirMUle tud kiszolgálni kb.). A hadtáp feladatra is alkalmas drón pont a stabilitásával és a stabil repülési tulajdonságaival nyűgözte le a hadsereget, persze éles bevetéshez álcázó technológiákkal és fegyverrel is fel kell majd szerelni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!