Megnéztük magunknak az űrkiállítást

2016. január 15. 07:45

Ha nem csukod be a szemed, nem leszel rosszul: szimulátorok, életnagyságú MIR-űrállomás és Farkas Bertalan űrkapszulája Gateway to Space kiállításon.

2016. január 15. 07:45
Pintér Bence

Pénteken nyílik meg a Gateway to Space nevű, űrkutatásról szóló kiállítás a Millenárison, ahol többek között a fenti 360 fokos giroszkóp is kipróbálható – ezen állítólag elkerülhető a rosszullét, ha nem csukod be a szemed. A kiállítást Mike Flachbart, az amerikai űr- és rakétamúzeum munkatársa, valamint Farkas Bertalan, az első magyar asztronauta nyitotta meg. 

A tárlat végigveszi az űrkutatás történetét Verne regényeitől az első rakétakísérleteken és a space race-en át a mai fejleményekig, ennek nyomán pedig bemutatja az űrhajósok által használt eszközöket az ötvenes évektől napjainkig – ezek között helyett kaptak Farkas Bertalan használati tárgyai is.A tárlat végén a giroszkóp mellett több szimulátor, valamint a súrlódásmentes környezetben való mozgás érzetével megismertető, űrsétát modellező zéró gravitációs berendezés is várja az érdeklődőket.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2016. január 15. 13:05
Emlékeztek? Kissinger kibulizta, hogy a kínai pingpongcsapat Amerikában turnézzon. A ferdeszemű küldöttséget nagyszámú diplomata és bankár kísérte el. Amerika mára nyakig ül a kínai adósságban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!