Hekkeljünk dinoszauruszokat!

2016. január 21. 11:55

Őslénytani kutatók, múzeumi dolgozók munkáját segítik a novemberi „Hekkeld a dinókat” verseny legjobb fejlesztései.

2016. január 21. 11:55
Kenneth Chang

Az Amerikai Természettörténeti Múzeum novemberi „Hekkeld a dinókat” versenyével kódolókat, grafikusokat és adattudósokat ösztönzött őslénykutatók munkáját segítő szoftverek fejlesztésére. A hackathon résztvevőinek digitális kívánságlistán szereplő tételeket kellett kivitelezniük: automatizált koponyaelemzést, leszármazási folyamatábrák digitalizálását stb.

Az egyik csapat „Foss’l” okostelefonos alkalmazása például a kövületekkel kapcsolatos kérdésekre, keresésekre válaszoló múzeumi szakember, Carl Mehling munkájában jelenthet komoly segítséget. Az appot fejlesztői a „kövületek Tindereként” írták le.

Jack Tseng paleontológusnak különösen a papírformájú evolúciós fákat digitálissá átalakító „Facsemete detektor” app tetszett.

„Azonnal használni fogom, mert pont azokat a problémákat oldja meg, amelyekre mi is próbálunk megoldást találni” – nyilatkozta elégedetten.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!