A virtuális valóság is helyet igényel a lakásban

2016. január 18. 06:55

Ugyan a nem létező virtuális terekben bárhová eljuthatunk, de ehhez a lakásban is kell valamennyi helyet biztosítani.

2016. január 18. 06:55



A virtuális valóságban szabadon mozoghatunk a képzelt terekben, de ahhoz, hogy ezt tökéletesen át tudjuk élni a valóságban is kell helyet biztosítani a lakásunkban hozzá, nem is kicsit. Nemcsak tehát az 1500 dolláros hardver kell a digitális paradicsomhoz, hanem egy megfelelő lakás is, ahol felépíthetjük virtuális szentélyünket. Panelben ugyanazzal a problémával fogunk találkozni majd, mint az Xbox esetében a Kinect vezérlőnél, ha nincs megfelelő távolság a TV és a szoba vége között, akkor lemondhatunk a virtuális sportolás lehetőségéről. És akkor a virtuális pampákon akarunk kilométereket gyalogolni a Havanna-lakótelepen?:)

Szerencsére meg van már a megoldás, az Infinadeck egy zuhanyzófülke nagyságú VR kiegészítő, amit csak párosítani kell a headsettel és máris biztonságosan mozoghatunk a virtuális térben és nem ütközünk bele a fotelbe és  az ágyba sem. Az 1.3 méter x 1.7 méteres kabin gyakorlatilag a Star Trek sorozat Holodesk (Holofedélzet) megoldását másolta le kicsiben, csak a még gyermekkorban lévő virtuális valóság biztonságos gyakorlását szolgálja. Maga a gumírozott alapzat is mozog, ahogy gyalogolunk vagy futunk a virtuális térben, az egész cucc halk és annyit fogyaszt, mint egy hűtőszekrény, tehát nem zavarja a szomszédokat sem és befér a sarokba az erkély elé is a panelben. Fejlesztői nemcsak otthoni használatra ajánlják természetesen, így az ára sem ismert még és egyedi igényeknek megfelelően is gyártanak akár többszemélyes Infinadeck-eket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!