A jövő és az ébredő sütemények

2015. december 31. 07:57

2015 utolsó napján, ha valaki nem lencsét főz vagy virslivadász lett, ez a videó rádöbbenti, van élet a magyar rögvalóságon túl is. Amerikában tudnak élni, de van férfiember, aki ezt megcsinálná ma a felesége kedvéért? A kocka gyerekek biztos örülnek neki. Ön bevállalná ezt a robotot?

2015. december 31. 07:57
Heather Dockray

Kedvenc volt piarista tanárom döbbentett rá az élet értelmére: minden nap egy soha vissza nem térő alkalom, arra valami jót is tegyünk azoknak, akik nem érdemlik meg azt soha. A kecskeméti konviktusban is ilyen hideg volt, mint ma reggel, de lüktetett bennünk az élet, ha majd kiszabadulunk innen az érettségi után vár minket a NAGYBETŰS ÉLET.  Aztán jött a katonaság, az egyetem és minden jó, ami az élet dagasztásához kellett.  Mára a harmincéves osztálytalálkozó előtt egy dolog maradt, tagadjuk le az éveket, mert az osztályfőnökünk sem volt annyira hülye, mint annak idején gondoltuk, mikor letegeződtünk vele az érettségi  bankett után kötelezően (ismeri valaki a csendőrpertut?). Az alagsorból meg feljöttünk végre a levegőre, vagy amit annak hittünk. A lélegzet vétele mára már nehézkes lett egy kicsit, de széles és színes filmek tökéletesítik bennünk azt, amit HOBO tanár úr tolt belénk Kecskeméten: Andrej Arszenyjevics Tarkovszkij élt, él és élni fog.  Csak arról feledkeztek el a kegyes atyák a mozikat bezárják és multiplexekben vetítik ma a jövőt és digitálisan.


De a most tapasztalása arra kényszerít minket, hogy a mostani 2015-ös évtől köszönjünk el előbb méltósággal és poénosan magunkon röhögve, mint siránkoznánk a jövő fenyegető pallosa lecsapása végett. A macskával és ezzel a BB-8-el főzzünk ki valami nagyot és rettenetest. 2015 van és vár a CES 2016 is minket, mert a jövő még nincs is és bizakodhatunk benne naivan, mint minden szilveszterkor, hogy lesz. 2016 januárjától, a virsli és pezsgős mulatság után végre eljött a mindennapi imádság is a közmédiába. Van remény, ébred az erő a magyar honban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!