A lustaság fél egészség

2015. november 06. 07:40

A dél-koreai startup találmányával minden kapcsolót felokosíthatunk és automatizálhatunk. Már a fotelből sem kell soha kiszállnunk, hogy bekapcsoljuk analóg háztartási eszközeinket.

2015. november 06. 07:40
Andrew Tarantola
A Naran egy dél-koreai startup, a Microbot Push találmányukkal forradalmi tettet hajtottak végre, mostantól, minden analóg kapcsolót vagy nyomógombot mobillal távvezérelhetünk és automatizálhatunk. Egy kis kütyüt kell csak minden nyomógombra felszerelnünk a háztartásban (kenyérpirító, villanykapcsolók stb.) majd egy mobilos applikációval Bluetooth-on keresztül távvezérelhetjük a kapcsolókat, de időzíthetjük is őket, mikor kapcsoljon be vagy le a megfelelő eszköz. Maga az ötlet amúgy a Dolgok Internete (IoT) megoldásaihoz tartozik, ugyanis mostantól maga az analóg kapcsolónk is digitálisan irányítható lett, igaz kicsit fapadosan, de ez is IoT tárgy lett tehát.
Hasonló megoldásokat már lehet találni a piacon, a WallMart és az Amazon is árul ilyeneket, a szegény ember Dolgok Internetét, Brio és Nyrius néven (ezek viszont csak azt kontrollálják, hogy áram alatt van egy eszköz vagy sem és nem időzítenek). A Microbot Push az Indiegogon koldul most a tömeggyártásra nagyobb pénzmagot. Ismerve az emberi lustaságot, ami tudjuk fél egészség hatalmas sikere lesz és klónozni is fogják a megoldást világszerte.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
veletlen
2015. november 07. 04:36
Elmebaj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!