Heimann Zoltán nem akar az év bortermelője lenni

2014. november 10. 18:35

Az utóbbi években többször is kritizált év bortermelője díj életében először fordult elő, hogy az öt jelölt körébe jutott borászok egyike visszamondta a felkérést. Heimann Zoltán úgy döntött: nem vesz részt a megmérettetésen.

2014. november 10. 18:35

A Magyar Bor Akadémia idén huszonnegyedik alkalommal adja át az utóbbi években egyre többet kritizált év bortermelője díjat. Számtalan borász, szakmabeli, étteremvezető, sommelier és chef küldte el jelölését. Az idei verseny több okból is izgalmasnak tartják a szervezők. A néhány elemében módosított választási eljárás során 450 jelölőt kiválasztva, számukra névre szóló felkérést küldött az akadémia — többek között a Mandiner szerkesztőinek is, a jelölők teljes listája megtalálható az interneten.

A felkérteknek az elmúlt évek egy jelöléséhez képest idén három bortermelő ajánlására volt lehetőségük. Ebben az évben először, a díj korábbi győztesei is lehetőséget kaptak, hogy egy személyt közösen juttassanak az ötfős jelölt listára.

A díj eddigi életében először fordult elő, hogy az öt jelölt körébe jutott borászok egyike visszamondta a felkérést. Heimann Zoltán szekszárdi borász negyedik alkalommal került a jelöltek közé. A borász megköszönte a megtisztelő lehetőséget, az őt jelölők támogatását, de úgy döntött, hogy mégsem vesz részt a megmérettetésen, tudtuk meg.

Az idei öt jelölt így Bolyki János egri borász, Borbély Tamás badacsonyi borász, Dúzsi Tamás szekszárdi borász, Koch Csaba hajós-bajai borász és Szőke Mátyás mátrai borász. A megmérettetés második fordulójában a Magyar Bor Akadémia tagjai döntik el szavazással, hogy az öt jelölt közül ki nyerje el a díjat, amit december 5-én hirdetnek ki.

FRISSÍTÉS (11.11): A Facebookon a Vinoport főszerkesztője, Tóth Adrienn kezdeményezésére elindult egy nyilvános csoport, melyben bárki közzéteheti, kire szavazott. „Ma este rakott krumplit főztem itthon. Amíg a krumplit pucoltam, azon gondolkoztam, mennyire meglep engem és a környezetemben lévőket az Év Bortermelője döntőseinek stabilitása. Különösen idén, hiszen most három szavazatot adhattunk le” — írta Tóth Adrienn. Az eddig közzétett jelölések alapján a fenti jelöltlistából egyedül Heimann Zoltán nevét említették meg a szavazók.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!