A Facebookon kutatják, hogy jöhetett össze ez a lista

2014. november 11. 09:43

Hétfőn gyakorlatilag ugyanaz a lista jött ki az év bortermelője díj öt esélyeséről, mint tavaly, az egyik esélyes, Heimann Zoltán vissza is lépett. Egy nyilvános Facebook-csoportban a Magyar Bor Akadémia által felkért szavazók most sorra fedik fel, ők kit jelöltek.

2014. november 11. 09:43

Bolyki János egri borász, Borbély Tamás badacsonyi borász, Dúzsi Tamás szekszárdi borász, Koch Csaba hajós-bajai borász és Szőke Mátyás mátrai borász — idén ők a Magyar Bor Akadémia által szervezett év bortermelője díj döntősei, közülük hirdetnek győztest december 5-én. Mint azt a Mandiner a szervezők sajtóközleménye nyomán hétfőn megírta, Heimann Zoltán szekszárdi borász is a döntősök között volt, ám visszalépett.

Tavaly is hasonlóan nézett ki a lista, ami akkor Bolyki Jánosból, Borbély Tamásból, Dúzsi Tamásból, a győzelmével számos kritikát kiváltott Gálné Dignisz Évából és az idén végül visszalépő Heimann Zoltánból állt. A főleg a díj körüli transzparenciát hiányoló kritikák hatására a Magyar Bor Akadémia úgy döntött, változtat a jelölés menetén: idén már nem egy, hanem három jelöltje lehetett az általuk felkért szavazóknak, akiknek a listáját ráadásul honlapjukra is feltették, nevükkel is hitelesítve fenti jelölteket.

A Magyar Bor Akadémia ötfős döntős listája idén is megütközést keltett. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője nyilvános Facebook-csoportot hozott létre, hogy a szervezők által beígért transzparencia valóságos legyen. „Ma este rakott krumplit főztem itthon. Amíg a krumplit pucoltam, azon gondolkoztam, mennyire meglep engem és a környezetemben lévőket az Év Bortermelője döntőseinek stabilitása. Különösen idén, hiszen most három szavazatot adhattunk le” — írta Tóth Adrienn a csoportban.

A Mandiner megkereste ennek kapcsán Tóth Adriennt, aki lapunknak elmondta: „A csoport célja nem az, hogy a szavazás korrekt lefolytatását megkérdőjelezze, hanem hogy felmérje, hogy a piaci szereplőknek elsősorban a médiát, borkereskedelmet, éttermeket érintő rétege kire szavazott, és hogy ez a réteg mennyiben más trendeket hozott ki, mintha a teljes tagságot figyelembe vesszük.”

Az eddigiek alapján a legtöbben Heimann Zoltánt, a soproni-burgenlandi Franz Weningert, a nemrég elhunyt zalai borászt, Bussay Lászlót, a Mádon borászkodó Lenkey Gézát, a csopaki Jásdi Istvánt, a tokaji Balassa Istvánt és Demeter Zoltánt, az Oremust vezető Bacsó Andrást vagy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet borászát, Liptai Zsoltot jelölték, de számos szavazat érkezett és érkezik még más ismert nevekre is. A Mandiner.bort szerkesztő Bukovics Martin például Heimann Zoltánt, Franz Weningert és a Szent István Korona-borairól ismertté vált borászt, Laczkó Gábort jelölte.

A Heimann Családi Birtok közben sztoikus nyugalommal reagált a fejleményekre:

„Teljes a harmónia. Eperturmix reggelire” — áll a pincészet ma reggeli posztjában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sapuh
2014. november 14. 00:52
Mi a véleményed a Franciscusról? Hogy tetszik a Barbár? Szerinted jó ötlet volt Tőle sagrantinót és tannat-t telepíteni? Neked a kadarkának melyik klónja jön be a leginkább?
archiregnum
2014. november 14. 00:44
A te esetedben, már némi kapcsolódási pont legalább felfedezhető a borral kapcsolatban, de azért neked is csak sikerült a végére egy jót odamondanod. Eftársak jegyezzék meg! Minden egyes komment egy újabb szög a baltás maffiaállam koporsójában. Szorgos népünk győzni fog! Az érvelésed meg egyszerűen hihetetlen. Sajnálatosnak tartom, hogy vannak még köztünk olyanok, akik '74-ben megrekedtek, de még rosszabb, ha ezt reklámozzák is. Lefogadom, hogy életedben még csak nem is hallottál a cikkben szereplő személyekről/borászatokról, lövésed nincs a mai magyar boros helyzetről, mégis zsigeri gyűlöletet és irigységet táplálsz irántuk. Istenem, hogy hány hozzád hasonlót hallottam már élőben...
archiregnum
2014. november 11. 23:17
Öreg, a gyűlölet és a mérhetetlen sötétség keveredésének iskolapéldája vagy. Szerintem, amikor az asszony kedvére teszel otthon, neked akkor is Orbán Viktor jár az eszedben. Te tudod mit? Meg is érdemled. Láthatóan nem is érdekel a cikk tartalma. Csak akkor tudnám, hogy minek okádod itt az epét. De én vagyok a hülye, mert mindig reménykedek benne, hogy valami értelmes hozzászólást találok a boros cikkek alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!