A Koch Borászat lett idén az év pincészete

2014. szeptember 03. 21:34

2014-ben a hajós-bajai Koch Borászatot választották az év pincészetének. Boraikat könnyedén be lehet szerezni, szupermarketekben országszerte kaphatóak. Díjazták a Frittmann Borászatot és a Béres Szőlőbirtokot is.

2014. szeptember 03. 21:34

Idén tizenharmadik alkalommal ítélte oda az Év pincészete díjat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége. A címet 2014-ben Koch Csaba hajós-bajai borász pincészete nyerte el szakmai körök jelölése és szavazatai alapján. A második helyezett a Frittmann Borászat, a harmadik pedig a Béres Szőlőbirtok lett, amelyek oklevelet kapnak.

Az Év pincészete címmel olyan bortermelő gazdasági társaságok kollektív teljesítményét díjazzák, amely bel- és külföldön a magyar bor, borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért tartósan és eredményesen tevékenykedik.

Koch Csaba szerint a Hajós-Bajai borvidék tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású szőlőterületein a legmagasabb Magyarországon a napsütéses órák száma. Fontos, hogy mindezeket a természeti adottságokat kiegészítse a borász szaktudása és alázata: „Alapelvem, hogy nem szeretnék okosabb lenni a természetnél, ezért arra törekszem, hogy a szőlő a lehető legjobban érezze magát a dűlőinkben”.

A 2002-ben alapított díjat tavaly a balatonlellei IKON borászat nyerte, de a korábbi években a díjazottak között volt többek között a Mészáros Borház, a Vylyan Pincészet, a Panonhalmi Apátsági Pincészet, a Disznókő Szőlőbirtok és a Tokaj Oremus is.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2014. szeptember 06. 01:10
Ők halálra vannak ítélve. Ne oda menj. Menj Tállyára, menj Mádra, meglátod miről beszélek. A dohos egyenízű nagypapa-boroknak, igénytelenségnek, hagyománynak hívott tudatlanságnak lejárt az ideje.
Szörftábor Msza.hu
2014. szeptember 05. 13:09
Az MSZA.HU pedig az év szörf honlapja 2014-ben.
Senior
2014. szeptember 04. 16:34
Pár hete jártam a "világhírű" Tokajban, elképesztő. A belvárosi boros butikokban raklapszám a 2literes műanyag flakonba csomagolt szamorodni, úgy nyócszázért. A szomszédos vendéglőben (Tisza-Bodrog összefolyásánál) meg kapsz harcsapörköltet pangásius-ból, amit ugye a kici sárgák ócón tömeg-termelnek Ázsia kloákájában, a Mekongban.
Autofocus
2014. szeptember 04. 16:34
Kutyaütő régi emlékek táplálta előítéleteimet leküzdve pont a napokban pukantottam ki egy rozéjukat, és nagyon kellemes meglepetés volt: nem az a szokásos tolakodó tutti-frutti hanem elegáns savakkal, kerek szép rozé, kis finesszel az ízben. És mint Mór, Kunság esetében, itt is maximális riszpekt a sárból visszahozott renoméjú borvidék nimbuszának helyreállításáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!