Tekerj a tóra: idén is lesz Bánkitó Fesztivál

2014. július 11. 19:52

Csütörtöktől szombatig, vagyis július 17-19. között tartják az idei Bánkitót: ahogy eddig, úgy idén is szóba kerül minden a politikai aktivizmustól kezdve a homoszexualitáson át az aktuális művészeti kérdésekig. És zene is lesz.

2014. július 11. 19:52

Nappal gondolatébresztő beszélgetések, este pohár fröccs és buli, nagyjából ez a koncepciója a Bánkitó Fesztiválnak. A helyszín a Nógrád megyei Bánk, az annak szélén található tó és környéke. Nappal olyan beszélgetésekbe és workshopokba lehet majd bekapcsolódni, amelyek például a nők politikai fellépéséről és annak korlátairól szól, de lesz szó a Kettős Mérce szervezésében a baloldali ellenállás elmúlt négy éves tapasztalatairól, a baloldal és ellenkultúra múltbéli és aktuális viszonyáról, vagy éppen arról, hogy a homoszexualitást vajon felfedezték vagy feltalálták-e.

A zenei kínálatot sem érheti panasz: fellép Bánkon többek közt a Népi Papa és a haverok, a Fran Palermo, a Puszi, az Akkezdet Phiai, a Belga, a Zagar, a Carbovaris, Hó Márton és a Jégkorszak, a Mary PopKids, a Decentralizált Pálmafák, de lesz Designer Drums is. A koncertek mellett civil szervezetek sátraiban lehet informálódni munkájukról, de lesznek kiállítások, filmvetítések vagy épp egy élőkönyvtár is.

Egy jó sátorhelyet még el lehet csípni

A bánki panziókban gyakorlatilag nincs már hely, ahhoz, hogy ingyenes sátorhelyet kapjanak a fesztiválozók, a szervezők azt javasolják a Bánkitó naponta frissülő Facebook-oldalán, hogy ha teheti, már július 16-án szerdán, vagyis a Bánkitó Fesztivál nulladik napján legyen ott a kempingben, aki jó helyet szeretne elcsípni.

Július 17-ig még kedvezményes, 9500 forintos áron lehet bérlethez jutni, de aki kreatív kedvében van és július 14-én éjfélig feltölt magáról egy bánkitós plakátot, akár meg is nyerhet egy belépőt a három napos fesztiválra. A 3600 forintos napijegyeket is érdemes minél előbb lefoglalni, péntekre és szombatra telt házat prognosztizálnak.

Bánkra eljutni nem a legegyszerűbb, erre a telekocsit javasolják a szervezők, de közös kerékpártúra is indul a bringás programokban egyébként is bővelkedő fesztiválra.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. július 12. 15:14
Milyen tóra?
Forsz
2014. július 12. 15:14
"Toronymagasan a legjobb magyar fesztivál!" ...................... Hát ezt nem tudom, de ideologiailag/politikailag egy kicsit büdinek tűnik.
Az állam számonkérhető,a cégek nem!
2014. július 12. 15:14
összefújja a szemetet a szél feléphetne a negyvenértelmiségi is meg a Balatonszárszó Social Club
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!