Csütörtöktől Budapest Park

2013. április 24. 15:00

Az Irie Maffia lemezbemutatójával csütörtökön indul az idény a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén: az egyszerre 11 ezer embert befogadni képes Budapest Parkban júniusban és júliusban két amerikai sztárzenekar, a Paramore és az Anthrax ad koncertet.

2013. április 24. 15:00

A Rákóczi híd pesti hídfőjénél négy önálló helyszínen várják a kikapcsolódni vágyókat, a zeneiek mellett a fiatal képzőművészek bemutatkozására lehetőséget kínáló Bunker Galériában is – mondta Rimóczi Imre, a Budapest Park egyik vezetője a szerdai sajtótájékoztatón. Mint elhangzott, a 2012-ben indult szórakozóhelyen az első idényben több mint 200 ezer ember fordult meg, idén a szervezők kétszer ennyi látogatóra számítanak. A zenei programokat a Sziget Szervezőiroda állítja össze. A csütörtöki nyitónapon az Irie Maffia mutatja be frissen megjelent stúdióalbumát, másnap a Hooligans lép fel, szombaton pedig a három év után visszatérő Kaukázus ad koncertet. Gerendai Károly, a Sziget főszervezője elmondta, az elmúlt években a fesztiválok zenei programjainak elkészítésekor többször jelentett problémát, hogy egy-egy zenekarral időpont-nehézségek miatt nem tudtak megegyezni. Hozzátette: ilyen szempontból is segítség számukra, hogy a Budapest Park 200 négyzetméteres nagyszínpada előtt 8000-9000 ember is elfér.

„Idén június 17-én a Paramore a soproni VOLT Fesztivál, július 30-án az Anthrax a Sziget fesztivál bemelegítőjeként lép fel a Parkban. A szezonban a hazai élvonal számos csapata is koncertet ad itt” – mondta Gerendai Károly. A 2004-ben alakult amerikai Paramore-t már első albuma világhírűvé tette. A rockcsapat szerezte az Alkonyat című film betétdalát is. Az Anthrax a New York-i thrashmetál színtér egyik meghatározó zenekara évtizedek óta. Májusban fellép a Parkban mások mellett a Brains, a Boban Markovic Orkestar, a KFT, a Nouvelle Vague, a Colorstar, a Carbonfools, a Zagar, a Quimby, a Bikini, Ganxsta Zolee és a Kartel, júniusban a Beatrice, a Belga, a Deák Bill Blues Band, illetve az Anna & the Barbies. A Retro-kert a tánczenék és a karaoke helyszíne, a Popart az elektronikus zenét kedvelőké, de van egy VIP-rész is Hoppá néven, önálló tánctérrel.

Káplár F. Krisztina, a Parkon belül működő Bunker Galéria kurátora elmondta, hogy június elejéig látható a Night Light című kiállítás, amely fény- és videoinstallációkon keresztül mutatja be az éjszakai világot, ezt követően a múlt és a jelen kapcsolatát vizsgáló Photo Trip című tárlatot rendezik meg, augusztusban az épített és a természeti környezet kapcsolatát vizsgáló Chill Out című anyag tekinthető meg, végül a MOME és a Magyar Képzőművészeti Egyetem friss diplomásainak munkái lesznek láthatók. Kérdésre válaszolva Rimóczi Imre elmondta, hogy egyelőre marad a szabály, hogy 18 éven aluliak csak szülői felügyelettel látogathatják a Budapest Park programjait, ám elképzelhető, hogy a korhatár 16 évre fog csökkenni. Hangsúlyozta azt is, hogy a hely működéséhez szükséges valamennyi engedélyük megvan. A Budapest Parkban őrzött tároló várja a biciklivel érkezőket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!