Elfogadták Veszprém költségvetését

2013. március 01. 10:34

A helyi közgyűlés csütörtökön elfogadta Veszprém költségvetését. A megyeszékhely 14 milliárd forintból gazdálkodhat az idén.

2013. március 01. 10:34

Elfogadta a helyi közgyűlés csütörtökön Veszprém költségvetését: a megyeszékhely 14 milliárd forintból gazdálkodhat az idén. A költségvetést 14 igennel, 4 nem szavazat mellett fogadták el: az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP képviselője nem szavazta meg a büdzsét. Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere az MTI-nek azt mondta: a megújulás költségvetése az idei. Egyrészt szerkezetében, hiszen ez már az új szabályok szerint készült – számszakilag kisebb ugyan, de hosszabb távon kiszámítható, valamint tartalmazza azokat az elemeket, amelyeket kötelezően be kellett építeni annak érdekében, hogy az önkormányzatok ne adósodjanak el újra.

 
Kiemelte: a város befejezi megkezdett nagyberuházásait – mint például a belváros rehabilitációját vagy a Hangvilla nevű új kulturális intézmény létrehozását –, és újakba is belekezd, így például infrastrukturális fejlesztésekbe, valamint szociális rehabilitációba a város egy nagy lakótelepén.
 
Hartmann Ferenc szocialista képviselő a büdzsét egy a „jogaitól, lehetőségeitől, eszközeitől megfosztott önkormányzat” költségvetésének nevezte. Örömét fejezte ki, hogy Veszprém csökkenteni tudja adósságait az állami konszolidációnak köszönhetően, de figyelmeztetett: a város több száz milliós kiadásokat vállalt, így például a Hangvilla szolgáltatásvásárlására 4,1 milliárd, a Balaton Volán adósságkiegyenlítésére pedig 400 millió forintot kell költenie. Mindemellett pedig a költségvetésben szereplő több száz milliós fejlesztési hitel még nem biztosított – tette hozzá.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!